PILETINA I KROMPIR klasična kombinacija koja fantastično funkcioniše BEZ PRLJAVIH SUDOVA
Piletini i krompirune treba puno da zasjaje - uz vino i senf koji ovoj kombinaciji daju posebnu aromu garantujemo da će vam postati novi gastro favorit.
Veliki plus ovom jelu je što se sve pravi u samo jednom tiganju što znači da nema gomile prljavih sudova posle ručka.
Ručak iz tiganja
Sastojci:
4 krompira
1 crni luk
2 filea pilećeg mesa
1 kašika senfa
1 dl suvog belog vina
ulje
so, biber
Priprema:
Krompir i crni luk oljuštite. Meso i povrće iseckajte na kockice.
Na ulju propržite piletinu koju ste marinirali sat vremena sa malo ulja i senfa.
Krompir prokuvajte 20 minuta da ne bude skroz tvrd, procedite i ubacite u tiganj.
Pred kraj dodajte sitno seckani crni luk, vino, začinite po ukusu i krčkajte da se ukusi povežu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)