NI LAKŠI NI UKUSNIJI RUČAK! Rendani krompir sa piletinom, preliven i ispečen u rerni
Poslužite uz sezonsku salatu.
Sastojci:
700 g krompira
2 batka sa karabatacima
1 crni luk
2 jaja
200 ml mleka
100 ml kisele pavlake
100 ml jogurta
200 g brašna
100 ml ulja
So, biber
Na vrh noža praška za pecivo
Priprema:
Piletinu kratko propržite na malo zagrejanog ulja tek da porumeni sa svih strana. Po ukusu dodajte so i biber. Očišćen krompir narendajte, dodajte umućena jaja, mleko, pavlaku, jogurt, sitno iseckan luk, ulje, brašno i prašak za pecivo. Začinite solju po ukusu. Izmešajte i sipajte u pleh premazan uljem. Preko rasporedite piletinu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
PUNJENI KROMPIR BUDI SVA ČULA Sa kačkavaljem i slaninom, bićete siti do večere
Ukućani će stajati u redu za još.
PILE IZ TIGANJA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Sočno, slasno, hrskavo i gurmanski
Ukućani će stajati u redu za još.
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)