BOLJI NISTE JELI Fino ukrčkani pileći paprikaš, savršen porodični ručak
Paprikaš poslužite uz njoke ili palentu.
Pileći paprikaš
Sastojci:
700 g pilećeg mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 manji koren celera
2 sveže paprike
5 kašika pelata
2 kašičice mlevene crvene paprike
3 kašike kisele pavlake
So, biber
Priprema:
Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite, pa ga prodinstajte kratko sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvadite ga, a u isti tiganj stavite iseckani crni luk i prodinstajte. Dodajte iseckane šargarepu, celer i papriku. Posle 2-3 minuta sipajte vodu da prekrije povrće. Dodajte mlevenu papriku, so i biber, pelat. Izmešajte i vratite meso. Ostavite da se krčka oko jedan sat. Ako tečnost skroz ispari, dodajte malo da dobijete gust sos. Kad sve omekša, dodajte pavlaku i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)