BOLJI NISTE JELI Fino ukrčkani pileći paprikaš, savršen porodični ručak
Paprikaš poslužite uz njoke ili palentu.

Pileći paprikaš
Sastojci:
700 g pilećeg mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 manji koren celera
2 sveže paprike
5 kašika pelata
2 kašičice mlevene crvene paprike
3 kašike kisele pavlake
So, biber
Priprema:
Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite, pa ga prodinstajte kratko sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvadite ga, a u isti tiganj stavite iseckani crni luk i prodinstajte. Dodajte iseckane šargarepu, celer i papriku. Posle 2-3 minuta sipajte vodu da prekrije povrće. Dodajte mlevenu papriku, so i biber, pelat. Izmešajte i vratite meso. Ostavite da se krčka oko jedan sat. Ako tečnost skroz ispari, dodajte malo da dobijete gust sos. Kad sve omekša, dodajte pavlaku i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)