BOLJI NISTE JELI Fino ukrčkani pileći paprikaš, savršen porodični ručak

Trpeza/ V.V.

11:07

Sezonski recepti 0

Paprikaš poslužite uz njoke ili palentu.

pileći paprikaš
Shutterstock

Pileći paprikaš

Sastojci:

700 g pilećeg mesa

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 manji koren celera

2 sveže paprike

5 kašika pelata

2 kašičice mlevene crvene paprike

3 kašike kisele pavlake

So, biber

Priprema:

Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite, pa ga prodinstajte kratko sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvadite ga, a u isti tiganj stavite iseckani crni luk i prodinstajte. Dodajte iseckane šargarepu, celer i papriku. Posle 2-3 minuta sipajte vodu da prekrije povrće. Dodajte mlevenu papriku, so i biber, pelat. Izmešajte i vratite meso. Ostavite da se krčka oko jedan sat. Ako tečnost skroz ispari, dodajte malo da dobijete gust sos. Kad sve omekša, dodajte pavlaku i izmešajte. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading