BOLJI NISTE JELI Fino ukrčkani pileći paprikaš, savršen porodični ručak
Paprikaš poslužite uz njoke ili palentu.
Pileći paprikaš
Sastojci:
700 g pilećeg mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 manji koren celera
2 sveže paprike
5 kašika pelata
2 kašičice mlevene crvene paprike
3 kašike kisele pavlake
So, biber
Priprema:
Meso isecite na manje komade, posolite i pobiberite, pa ga prodinstajte kratko sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvadite ga, a u isti tiganj stavite iseckani crni luk i prodinstajte. Dodajte iseckane šargarepu, celer i papriku. Posle 2-3 minuta sipajte vodu da prekrije povrće. Dodajte mlevenu papriku, so i biber, pelat. Izmešajte i vratite meso. Ostavite da se krčka oko jedan sat. Ako tečnost skroz ispari, dodajte malo da dobijete gust sos. Kad sve omekša, dodajte pavlaku i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)