Gotovo da nema jednostavnijeg obroka od fritate a još kad se doda kelj, dobijete VITAMINSKU BOMBU
Volimo obroke pripremljene od ostataka i zaliha u frižideru. Tako, na primer, više volimo da pripremimo fritatu od ostataka kelja!
Obavezno dodamo malo kozjeg sira, a ne štedimo ni na luku! Ako i vi morate hitno da potrošite preostali kelj, obavezno se počastite fritatom.
Fritata s keljom
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 mala luka
200 g isečenog kelja
2 kašike balzamiko sirćeta
8 jaja
100 g kozjeg sira
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U tiganju zagrejte ulje i dodajte luk. Pržite deset minuta dok luk ne omekša i karamelizuje se. Dodajte kelj i kašiku vode i kuvajte pet minuta. Dodajte balzamiko sirće u tiganj, a posle minut dodajte jaja. Kratko promešajte i ostavite na umerenoj vatri oko pet minuta, dok se jaja ne stegnu i dno fritate ne dobije zlatnožutu boju. Isključite gas i pospite komadiće kozjeg sira preko fritaje. Kao poslednji sloj, tepsiju stavite u rernu na 15 minuta, dok se sredina fritate ne ispeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)