Gotovo da nema jednostavnijeg obroka od fritate a još kad se doda kelj, dobijete VITAMINSKU BOMBU

alo.rs/I. V.

13:12

Sezonski recepti 0

Volimo obroke pripremljene od ostataka i zaliha u frižideru. Tako, na primer, više volimo da pripremimo fritatu od ostataka kelja!

Gotovo da nema jednostavnijeg obroka od fritate a još kad se doda kelj, dobijete VITAMINSKU BOMBU
Schutterstock

 

Obavezno dodamo malo kozjeg sira, a ne štedimo ni na luku! Ako i vi morate hitno da potrošite preostali kelj, obavezno se počastite fritatom.

Fritata s keljom

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

2 mala luka

200 g isečenog kelja

2 kašike balzamiko sirćeta

8 jaja

100 g kozjeg sira

so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U tiganju zagrejte ulje i dodajte luk. Pržite deset minuta dok luk ne omekša i karamelizuje se. Dodajte kelj i kašiku vode i kuvajte pet minuta. Dodajte balzamiko sirće u tiganj, a posle minut dodajte jaja. Kratko promešajte i ostavite na umerenoj vatri oko pet minuta, dok se jaja ne stegnu i dno fritate ne dobije zlatnožutu boju. Isključite gas i pospite komadiće kozjeg sira preko fritaje. Kao poslednji sloj, tepsiju stavite u rernu na 15 minuta, dok se sredina fritate ne ispeče. 


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading