Gotovo da nema jednostavnijeg obroka od fritate a još kad se doda kelj, dobijete VITAMINSKU BOMBU
Volimo obroke pripremljene od ostataka i zaliha u frižideru. Tako, na primer, više volimo da pripremimo fritatu od ostataka kelja!
Obavezno dodamo malo kozjeg sira, a ne štedimo ni na luku! Ako i vi morate hitno da potrošite preostali kelj, obavezno se počastite fritatom.
Fritata s keljom
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 mala luka
200 g isečenog kelja
2 kašike balzamiko sirćeta
8 jaja
100 g kozjeg sira
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U tiganju zagrejte ulje i dodajte luk. Pržite deset minuta dok luk ne omekša i karamelizuje se. Dodajte kelj i kašiku vode i kuvajte pet minuta. Dodajte balzamiko sirće u tiganj, a posle minut dodajte jaja. Kratko promešajte i ostavite na umerenoj vatri oko pet minuta, dok se jaja ne stegnu i dno fritate ne dobije zlatnožutu boju. Isključite gas i pospite komadiće kozjeg sira preko fritaje. Kao poslednji sloj, tepsiju stavite u rernu na 15 minuta, dok se sredina fritate ne ispeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)