Gotovo da nema jednostavnijeg obroka od fritate a još kad se doda kelj, dobijete VITAMINSKU BOMBU
Volimo obroke pripremljene od ostataka i zaliha u frižideru. Tako, na primer, više volimo da pripremimo fritatu od ostataka kelja!
![Gotovo da nema jednostavnijeg obroka od fritate a još kad se doda kelj, dobijete VITAMINSKU BOMBU](/data/images/2023-01-31/45389_fritata-s-keljom-i-kozjim-sirompng_f.jpeg?timestamp=1675119600)
Obavezno dodamo malo kozjeg sira, a ne štedimo ni na luku! Ako i vi morate hitno da potrošite preostali kelj, obavezno se počastite fritatom.
Fritata s keljom
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 mala luka
200 g isečenog kelja
2 kašike balzamiko sirćeta
8 jaja
100 g kozjeg sira
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U tiganju zagrejte ulje i dodajte luk. Pržite deset minuta dok luk ne omekša i karamelizuje se. Dodajte kelj i kašiku vode i kuvajte pet minuta. Dodajte balzamiko sirće u tiganj, a posle minut dodajte jaja. Kratko promešajte i ostavite na umerenoj vatri oko pet minuta, dok se jaja ne stegnu i dno fritate ne dobije zlatnožutu boju. Isključite gas i pospite komadiće kozjeg sira preko fritaje. Kao poslednji sloj, tepsiju stavite u rernu na 15 minuta, dok se sredina fritate ne ispeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
![brokoli sa pavlakom](/data/images/2025-02-13/113937_screenshot-2025-02-13-152309_f.png)
BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
Komentari (0)