VIŠE NEĆETE OMAŠITI Izmerili smo koliko se tačno kuva rovito, a koliko tvrdo jaje!

Trpeza/ V.V.

20:30

Sezonski recepti 0

Nećete se više nervirati kada jaje oljuštite, a ono nije dobro skuvano. Ovo su precizni minuti.

jaje
pixabay

Mnogima je jaje omiljena namirnica. Brzo se spremi, lepo zasiti, a zdravo je i ne goji. Najzdravije je da se jede bareno. A da li znate koliko dugo treba kuvati jaja? Ako volite da žumance bude rovito, kada voda provri, jaja treba da se kuvaju još 6 minuta. Da bi žumance bilo tvrdo, kuvajte ih još 10 do 12 minuta. Ako niste sigurni da li su jaja koja ste kupili sveža, to možete da proverite ako ih stavite u vodu. Jaja koja se podignu na površinu su stara, a ona koja potonu su sveža. Jaje je svežije što brže potone na dno.

Komentari (0)

Loading