LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.
![LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom](/data/images/2023-03-03/47969_grasak-shutterstock-1142213885_f.jpg?timestamp=1677798000)
Sastojci:
500 g graška
100 g rendanog parmezana
30 g putera
1 kašičica suve nane
1 l bujona od povrća
1 kašičica maslinovog ulja
1 crni luk
1 čen belog luka
so i biber
Priprema:
U šerpi, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crni luk i propržite dok ne omekša. Ubacite i iseckan beli luk. Nastavite da pržite još 3 minuta. Zatim sipajte grašak, ¾ bujona i nanu. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri ostavite da se krčka 20 minuta. Sipajte u blender i ispasirajte. Vratite u šerpu, dodajte preostali bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još 5 minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider. Služite posutu parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![potaž od graška](/data/images/2023-04-12/51380_easter-g12dc4e934-1280_f.jpg)
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-03/60526_corba-shutterstock-1733971736_f.jpg)
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
![KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku](/data/images/2023-06-30/58199_grasak-shutterstock-1306172680_f.jpg)
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
![trpeza](/data/images/2023-06-23/57850_corba_f.png)
![BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!](/data/images/2023-03-16/48936_david-b-townsend-iqsdsfo9uui-unsplash_f.jpg)
BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!
Priprema možda deluje kao izazov, ali uz dobar recept i malo strpljenja, lako možete napraviti ovo jelo kod kuće
![sok](/data/images/2023-04-21/52243_hanne-hoogendam-b5q-4lqjzkq-unsplash_f.jpg)
DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak, ukusan i prirodan bez veštačkih dodataka
Sok od zove je jedan od omiljenih prirodnih napitaka, poznat po svom osvežavajućem ukusu i brojnim zdravstvenim benefitima. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i prirodan sok bez veštačkih dodataka.
![salata](/data/images/2025-02-05/113205_shutterstock-2022687371_f.jpg)
SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA, LEBLEBIJAMA I MINI MOCARELOM Dodajte malo bosiljka po ukusu i uživancija je zagarantovana
So, maslinovo ulje i jabukovo sirće dodajte po ukusu.
![kaša](/data/images/2024-10-29/104531_cia-shutterstock-2152830655_f.jpg)
ZDRAV I UKUSAN DORUČAK ZA ENERGIČAN POČETAK DANA Brzo i ukusno, za zaposlene ljude!
Predlažemo ukusan i brz doručak, ovsenu kašu sa voćem i orasima
![pasulj](/data/images/2025-02-04/113123_shutterstock-2569944811_f.jpg)
STARINSKO JELO SA SAVREMENIM DODACIMA Beli pasulj sa bebi spanaćem je apsolutna fantazija, spremite ga što pre
Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom...
Komentari (0)