LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.
Sastojci:
500 g graška
100 g rendanog parmezana
30 g putera
1 kašičica suve nane
1 l bujona od povrća
1 kašičica maslinovog ulja
1 crni luk
1 čen belog luka
so i biber
Priprema:
U šerpi, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crni luk i propržite dok ne omekša. Ubacite i iseckan beli luk. Nastavite da pržite još 3 minuta. Zatim sipajte grašak, ¾ bujona i nanu. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri ostavite da se krčka 20 minuta. Sipajte u blender i ispasirajte. Vratite u šerpu, dodajte preostali bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još 5 minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider. Služite posutu parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)