LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom

Trpeza/ V.V.

16:01

Zdravi zalogaji 0

Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.

LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Shutterstock

Sastojci:

500 g graška

100 g rendanog parmezana

30 g putera

1 kašičica suve nane

1 l bujona od povrća

1 kašičica maslinovog ulja

1 crni luk

1 čen belog luka

so i biber

Priprema:

U šerpi, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crni luk i propržite dok ne omekša. Ubacite i iseckan beli luk. Nastavite da pržite još 3 minuta. Zatim sipajte grašak, ¾ bujona i nanu. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri ostavite da se krčka 20 minuta. Sipajte u blender i ispasirajte. Vratite u šerpu, dodajte preostali bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još 5 minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider. Služite posutu parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading