LAGANA I VEOMA UKUSNA Gusta čorba od graška sa parmezanom
Krem čorba od graška, začinjena parmezanom i nanom, dopašće se i onima koji ne vole ovo povrće.

Sastojci:
Možda vas zanima:

POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.

KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.

KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.

500 g graška
100 g rendanog parmezana
30 g putera
1 kašičica suve nane
1 l bujona od povrća
1 kašičica maslinovog ulja
1 crni luk
1 čen belog luka
so i biber
Priprema:
U šerpi, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crni luk i propržite dok ne omekša. Ubacite i iseckan beli luk. Nastavite da pržite još 3 minuta. Zatim sipajte grašak, ¾ bujona i nanu. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri ostavite da se krčka 20 minuta. Sipajte u blender i ispasirajte. Vratite u šerpu, dodajte preostali bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još 5 minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider. Služite posutu parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)