Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.

Možda vas zanima:

SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti
Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak

Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.

Ne zna se da l je lepše boje, mirisa ili ukusa ČORBA OD PEČENIH PAPRIKA koje ne moraju da se ljušte!
U Srbiji se od pečenih paprika prave uglavnom tradicionalna jela, ali sad vam predlažemo da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.

Recept naših prabaka sačuvan od zaborava STARINSKA ČORBA OD KROMPIRA od dušu nas dira
Na ovo, jelu na kašiku su odrasle generacije i s radođću mu se priklanjaju nove.
Čorba od povrća
SASTOJCI:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 mala glavica karfiola
2 šake pečuraka
2 grančice timijana
4-5 kriški starog hleba
1 kašičica senfa
1 šaka rendanog aromatičnijeg sira po želji
1 kašika putera
ulje
so, biber
PRIPREMA:
Zagrejte puter i kašičicu ulja u dubokom tiganju. U to dodajte sitno seckani crni luk, ostavite da požuti, pa dodajte izgnječeni beli luk. Dodati očišćeni karfiol, dinstati 2-3 minuta, pa dodati očišćene pečurke. Dinstajte dva minuta, pa dodajte timijan, so i biber. Dodajte dovoljno bujona ili vode da prekrije sastojke i kuvajte dok sve ne omekša. Za to vreme stari hleb iseći na kockice. U većoj činiji pomešajte 2-3 kašike maslinovog ulja, jednu kašičicu senfa i rendani sir po želji. Ubacite kockice hleba i sve dobro promešajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Kada je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu supu. Poslužite ga uz pečeni hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Komentari (0)