Vaš SABORAC U BORBI PROTIV VIRUSA Ukusna čorba od karfiola i pečuraka
Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima.
Čorba od povrća
SASTOJCI:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 mala glavica karfiola
2 šake pečuraka
2 grančice timijana
4-5 kriški starog hleba
1 kašičica senfa
1 šaka rendanog aromatičnijeg sira po želji
1 kašika putera
ulje
so, biber
PRIPREMA:
Zagrejte puter i kašičicu ulja u dubokom tiganju. U to dodajte sitno seckani crni luk, ostavite da požuti, pa dodajte izgnječeni beli luk. Dodati očišćeni karfiol, dinstati 2-3 minuta, pa dodati očišćene pečurke. Dinstajte dva minuta, pa dodajte timijan, so i biber. Dodajte dovoljno bujona ili vode da prekrije sastojke i kuvajte dok sve ne omekša. Za to vreme stari hleb iseći na kockice. U većoj činiji pomešajte 2-3 kašike maslinovog ulja, jednu kašičicu senfa i rendani sir po želji. Ubacite kockice hleba i sve dobro promešajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Kada je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu supu. Poslužite ga uz pečeni hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti
Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak
Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Ne zna se da l je lepše boje, mirisa ili ukusa ČORBA OD PEČENIH PAPRIKA koje ne moraju da se ljušte!
U Srbiji se od pečenih paprika prave uglavnom tradicionalna jela, ali sad vam predlažemo da probate nešto sasvim drugačije – potaž od pečenih paprika, koji se priprema brzo i jednostavno.
Recept naših prabaka sačuvan od zaborava STARINSKA ČORBA OD KROMPIRA od dušu nas dira
Na ovo, jelu na kašiku su odrasle generacije i s radođću mu se priklanjaju nove.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)