Teši dušu, greje telo BELA ČORBA koja se pravi od osnovnih namirnica koje svi imate u kući
Ovo je izrazito zimsko jelo i pravi se od osnovnih namirnica. Izuzetno je krepka čorbica i preporučuje se deci kao glavni obrok.
Bakina bela čorba
Sastojci:
3 krompira
3 šargarepe
1 glavica crnog luka
1/2 l slatkog mleka
malo domaćeg kajmaka
Priprema:
Izdinstajte krompir, luk i šargarepu, dodajte malo vode i mleko i pustite da ključa. Nakon pola sata dodajte začine (so i biber), a zatim i domaći kajmak (količina po želji). Neka se sve još malo krčka i nakon toga čorbicu skinite sa ringle. Uživajte!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
SELJAČKI LONAC Starinski ručak koji će vas okrepiti
Moguće su razne kombinacije povrća, stavite šta volite i što imate u kući: papriku, grašak
Jednostavna za pripremu a jeftina ČORBA od CVEKLE, JABUKE I ĐUMBIRA
Cvekla - tako zdrava, uvik dostupna i cenovnom prihvatljiva. Šteta što nije više zastupljena u našim kuhinjama pa vam predlažemo recept za ovu sjajnu čorbicu.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)