Dosadile su vam klasične čorbe i voleli biste da probate nešto novo? Probajte ovu s kukuruzom i nećete se pokajati

alo.rs/I. V.

12:00

Sezonski recepti 0

Probajte nešto novo a preiukusno - čorbica od povrća s kukuruzom očarava svojim slatko-slanim ukusom. Još ako dodate papričicu, ukus će biti neviđeno dobar.

Dosadile su vam klasične čorbe i voleli biste da probate nešto novo? Probajte ovu s kukuruzom i nećete se pokajati
Shutterstock

 

Čorba od kukuruza

Sastojci:

100 g korena celera

1 crni luk

1 šargarepa

2 kašike brašna

20 g putera

1 litar mleka

pileća supa

700 g svežeg ili smrznutog kukuruza šećerca

2 krompira

250 ml pavlake za kuvanje

1 kašičica čili praha po želji

so i biber

Priprema:

Operite i očistite povrće. Koren celera, luk i krompir iseckati na kockice, a šargarepu izrendajte. U tiganju istopite puter i dodajte celer, šargarepu i luk i prodinstajte uz dodavanje supe. Kada povrće omekša, dodati 2 kašike brašna i dobro promešati. Dodajte mleko i malo supe i ostavite da provri. Zatim ubacite kockice krompira, kukuruz, so i biber. Kuvajte kratko i po potrebi začinite. Poslužite toplo uz prepečeni hleb ili domaće krekere.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading