EM GREJE EM JE ZDRAVA Dok napolju vlada minus, pripremite okrepljujuću čorbicu s belim lukom (VIDEO)

alo.rs/i. V.

10:22

Sezonski recepti 0

Ukoliko vam se čini da su dve glavice belog luka previše, slobodno se opustite. U ovoj čorbi toliko belog luka neće da bude previše. Još kad dodate krutone napravljene kod kuće, uživaćete u neverovatnom ukusu čak iako se prehlađeni.

EM GREJE EM JE ZDRAVA Dok napolju vlada minus, pripremite okrepljujuću čorbicu s belim lukom (VIDEO)
Printscreen/Youtube

 

Okrepljujuća čorbica s belim lukom

Sastojci:
2 srednja krompira
1 crni luk
1 veliki praziluk
2 cele male glavice belog luka 
7 šolja pilećeg bujona
½ kašičice suvih listova timijana
½ šolje neutralne pavlake
½ šolje maslinovog ulja
1 šolja seckanog peršuna
6 kriški rustičnog hleba za krutone
so, biber

Priprema: 

Očistite i iseckajte luk. Ogulite čen belog luka, ostavite na stranu. Praziluk oprati i iseckati, ostaviti na stranu.
U teški lonac ili šerpu na srednjoj vatri dodajte maslinovo ulje. Dodajte seckani crni luk, praziluk i sušeni timijan, ostavite da se dinsta ali da ne zagori. Dodajte beli luk i smanjite vatru - kuvajte oko 15 minuta. Ogulite i naseckajte krompir na kockice, a zatim dodajte u šerpu zajedno sa svim pilećim bujonom. Začinite solju i biberom, lagano dinstajte 25-30 minuta. Dodajte pavlaki, dobro izmešajte, a zatim umutite u blenderu ili koristite štapni blender direktno u šerpi. Začinite po ukusu.

Za krutone, jednostavno iseckajte malo hleba i pržite na maslinovom ulju na laganoj vatri dok ne postanu smeđi i hrskavi, što ih sporije kuvate, hrskavi će ostati u supi. Poslužite sa krutonima i seckanim peršunom.

 

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading