SUPERBRZA VEČERA Jednostavan i pristupačan recept za mafince sa slaninicom
Za ovaj recept vam ne treba više od pola sata a sve namirnice verovatno već imate u frižideru.
Hrskavi mafini
Sastojci:
7 jaja
1/2 kašičice soli
60 ml mleka
100 g narendanog sira
100 g slanine
Priprema:
Tanke kriške slanine sitno iseckajte pa ih zapecite na tiganju. Kad postanu hrskave, prebacite na papirnate ubruse da se upije višak masnoće. Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni, a standardni kalup za 12 mafina premažite puterom. Umutite jaja, pa dodajte so, mleko, rendani sir i komadiće slanine. Raspodelite smesu po kalupu, a na vrh dodajte još malo sira. Pecite 20-25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da se hlade 10 minuta u kalupu pre nego što ih počnete vaditi uz pomoć noža.
Možda vas zanima:
MAFINI SA SIROM I JOGURTOM Brzi i slasni, i dupla mera će biti malo
Zasitni i preukusni, svaki zalogaj je raj za nepca.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
ISKORISTITE OSTATKE OD RUČKA Slani mafini od pire krompira i 3 sastojka iz frižidera, savršena večera ili posluženje za goste
Brzi obrok, koji odlično ide uz šolju jogurta ili mleka.
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite fantastične slane mafine od tri sastojka
Mafini od krompira mogu da budu doručak, večera ili posluženje za goste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)