SUPERBRZA VEČERA Jednostavan i pristupačan recept za mafince sa slaninicom
Za ovaj recept vam ne treba više od pola sata a sve namirnice verovatno već imate u frižideru.
Hrskavi mafini
Sastojci:
7 jaja
1/2 kašičice soli
60 ml mleka
100 g narendanog sira
100 g slanine
Priprema:
Tanke kriške slanine sitno iseckajte pa ih zapecite na tiganju. Kad postanu hrskave, prebacite na papirnate ubruse da se upije višak masnoće. Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni, a standardni kalup za 12 mafina premažite puterom. Umutite jaja, pa dodajte so, mleko, rendani sir i komadiće slanine. Raspodelite smesu po kalupu, a na vrh dodajte još malo sira. Pecite 20-25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da se hlade 10 minuta u kalupu pre nego što ih počnete vaditi uz pomoć noža.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)