Ukusna večera GOTOVA ZA 20 MINUTA Pečurke punjene spanaćem i zapečene u rerni
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamenite ga krem-sirom. Osim spanaća, možete koristiti i kombinaciju kelja i radiča.
Pečurke punjene kozjim sirom i spanaćem
Sastojci:
400 g pečuraka
100 g kozjeg sira
450 g smrznutog spanaća
1 ljutika
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Uklonite donji deo pečuraka i pažljivo kašikom izdubite unutrašnjost. Pečurke stavite na pleh i pecite 10minuta, dok ne omekšaju. Odmrznite spanać u mikrotalasnoj prema uputstvima na pakovanju i iscedite višak vode. Ljutikuisecite na kockice, a beli luk izgnječite. U malom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte naseckan luk i dinstajte dok ne omekša, oko tri minuta. Dodati protisnuti beli luk i kratko propržiti. Šalot i beli luk prebacite u činiju, dodajte kozji sir i spanać, pa začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite pečurke iz rerne i sačekajte da se ohlade. Okrenite ih, podjednako punite filom od sira i pecite 10minuta. Izvadite ih iz rerne i poslužite dok su još topli!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)