Ukusna večera GOTOVA ZA 20 MINUTA Pečurke punjene spanaćem i zapečene u rerni
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamenite ga krem-sirom. Osim spanaća, možete koristiti i kombinaciju kelja i radiča.
Pečurke punjene kozjim sirom i spanaćem
Sastojci:
400 g pečuraka
100 g kozjeg sira
450 g smrznutog spanaća
1 ljutika
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Uklonite donji deo pečuraka i pažljivo kašikom izdubite unutrašnjost. Pečurke stavite na pleh i pecite 10minuta, dok ne omekšaju. Odmrznite spanać u mikrotalasnoj prema uputstvima na pakovanju i iscedite višak vode. Ljutikuisecite na kockice, a beli luk izgnječite. U malom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte naseckan luk i dinstajte dok ne omekša, oko tri minuta. Dodati protisnuti beli luk i kratko propržiti. Šalot i beli luk prebacite u činiju, dodajte kozji sir i spanać, pa začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite pečurke iz rerne i sačekajte da se ohlade. Okrenite ih, podjednako punite filom od sira i pecite 10minuta. Izvadite ih iz rerne i poslužite dok su još topli!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)