Kad jednom probate, sanjaćete ih svake noći PUNJENE PEČURKICE

alor.rs/I. V.

19:05

Sezonski recepti 0

Predlažemo vam pečurke punjene slaninom i sirom koje su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak za pripremu.

Kad jednom probate, sanjaćete ih svake noći PUNJENE PEČURKICE
Schutterstock
 

 

Punjene pečurkice

Sastojci:

250 g pečuraka

3 čena belog luka

1/2 kašike mlevenog crnog luka

225 g krem sira

60 g rendanog parmezana

225 g slanine

60 g mocarele

so, biber

Priprema:

Pečurke operite, osušite, pa odvojte kapice od drški. Na ulju propržite sitno seckani beli luk, a potom i iseckane drškice. Mešajte sve vreme da ne bi zagorelo. Sklonite, prohladite, te pomešajte sa krem sirom, slaninom, parmezanom, biberom, lukom u prahu. Svaku kapicu filujte i ređajte na tepsiju. Odozgo pospite rendanom mocarelom i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading