Najsočnija piletina s graškom u kremastom sosu, potvrdila svekrva da nije jela bolje
Za ljubitelje piletine, dajemo vam još jedan savršen način kako da pripremite sočna pileća prsa u divnom sosuod luka i grašk.
Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
1 praziluk, oprana i prepolovljena
2 čena belog luka, iseckana
450 g pilećih prsa iseckanih na kockice
2 kašičice sveže majčine dušice
1 kašika brašna
1/2 kocke za pileću supu
300 ml prokuvane vode
300 g smrznutog graška
100 ml pavlake za kuvanje M
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodati crni, beli luk i praziluk. Krčkajte oko 5 minuta - dok ne omekša. Dodajte meso i kratko pržite da dobije boju sa svih strana; dodati majčinu dušicu. Umešajte brašno i kratko propržite, pa dodajte pileću kocku rastvorenu u 300 ml proključale vode i sve dobro promešajte. Pustite da počne da krčka, pa dodajte grašak i kajmak i kuvajte dok meso ne skuva i grašak omekša. Poslužite toplo, uz kuvani pirinač ili domaći hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)