Najsočnija piletina s graškom u kremastom sosu, potvrdila svekrva da nije jela bolje
Za ljubitelje piletine, dajemo vam još jedan savršen način kako da pripremite sočna pileća prsa u divnom sosuod luka i grašk.

Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
1 praziluk, oprana i prepolovljena
2 čena belog luka, iseckana
450 g pilećih prsa iseckanih na kockice
2 kašičice sveže majčine dušice
1 kašika brašna
1/2 kocke za pileću supu
300 ml prokuvane vode
300 g smrznutog graška
100 ml pavlake za kuvanje M
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodati crni, beli luk i praziluk. Krčkajte oko 5 minuta - dok ne omekša. Dodajte meso i kratko pržite da dobije boju sa svih strana; dodati majčinu dušicu. Umešajte brašno i kratko propržite, pa dodajte pileću kocku rastvorenu u 300 ml proključale vode i sve dobro promešajte. Pustite da počne da krčka, pa dodajte grašak i kajmak i kuvajte dok meso ne skuva i grašak omekša. Poslužite toplo, uz kuvani pirinač ili domaći hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)