Najsočnija piletina s graškom u kremastom sosu, potvrdila svekrva da nije jela bolje
Za ljubitelje piletine, dajemo vam još jedan savršen način kako da pripremite sočna pileća prsa u divnom sosuod luka i grašk.
Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
1 praziluk, oprana i prepolovljena
2 čena belog luka, iseckana
450 g pilećih prsa iseckanih na kockice
2 kašičice sveže majčine dušice
1 kašika brašna
1/2 kocke za pileću supu
300 ml prokuvane vode
300 g smrznutog graška
100 ml pavlake za kuvanje M
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodati crni, beli luk i praziluk. Krčkajte oko 5 minuta - dok ne omekša. Dodajte meso i kratko pržite da dobije boju sa svih strana; dodati majčinu dušicu. Umešajte brašno i kratko propržite, pa dodajte pileću kocku rastvorenu u 300 ml proključale vode i sve dobro promešajte. Pustite da počne da krčka, pa dodajte grašak i kajmak i kuvajte dok meso ne skuva i grašak omekša. Poslužite toplo, uz kuvani pirinač ili domaći hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)