Najsočnija piletina s graškom u kremastom sosu, potvrdila svekrva da nije jela bolje
Za ljubitelje piletine, dajemo vam još jedan savršen način kako da pripremite sočna pileća prsa u divnom sosuod luka i grašk.
Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
1 praziluk, oprana i prepolovljena
2 čena belog luka, iseckana
450 g pilećih prsa iseckanih na kockice
2 kašičice sveže majčine dušice
1 kašika brašna
1/2 kocke za pileću supu
300 ml prokuvane vode
300 g smrznutog graška
100 ml pavlake za kuvanje M
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodati crni, beli luk i praziluk. Krčkajte oko 5 minuta - dok ne omekša. Dodajte meso i kratko pržite da dobije boju sa svih strana; dodati majčinu dušicu. Umešajte brašno i kratko propržite, pa dodajte pileću kocku rastvorenu u 300 ml proključale vode i sve dobro promešajte. Pustite da počne da krčka, pa dodajte grašak i kajmak i kuvajte dok meso ne skuva i grašak omekša. Poslužite toplo, uz kuvani pirinač ili domaći hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)