Uvek je bolje kad miriše na domaće! SRPSKA VERZIJA kineske piletine u soja sosu

Izvor: alo.rs/I. V.

09:30

Kulinarski globus 0

Ponekad su najjednostavnija jela ujedno i najbolja - ovo jelo je klasik kineske piletine s kikirikijem u soja sosu, ali prilagođena srpskoj kuhinji.

Uvek je bolje kad miriše na domaće! SRPSKA VERZIJA kineske piletine u soja sosu
Shutterstock

 

Piletina u soja sosu s kikirikijem

Sastojci:

800 g pilećeg mesa

100 g pečenog kikirikija

150 g šargarepe

150 g tikvica

šećer

0,5 dl sosa od soje

0,5 dl ulja

1 kašika gustina

Priprema:

Sitno iseckajte meso i povrće. Propržite i izvadite iz ulja. U drugoj posudi, u pola litra vode dodajte šećer, sos od soje, pa ostavite da prokuva. Dodajte gustin, pečeno meso i povrće. Sve zajedno prokuvajte i na kraju dodajte kikiriki.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading