UKUSAN RUČAK OD 3 NAMIRNICE Posno jelo za koje se recept prenosi s kolena na koleno

Trpeza/ V.V.

09:30

Sezonski recepti 0

Sarma sa prazilukom i pirinčem je starinsko jelo koje je neizostavno na trpezi u vreme posta.

UKUSAN RUČAK OD 3 NAMIRNICE Posno jelo za koje se recept prenosi s kolena na koleno
Shutterstock

Sastojci:

1 srednja glavica kiselog kupusa

200 g pirinča

100 ml ulja

1 praziluk

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

So po potrebi

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvajite listove. Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Podozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok ne pirinač ne omekša.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ŠTA SE DESI KAD KISELI KRASTAVČIĆ UVIJETE U KAČKAVAJ I ISPRŽITE? Rapsodija ukusa koju morate probati
 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading