Mekani HLEB S MASLINKAMA, dovoljno je da ga umačete u ulje pa da se teleportujete odmah na more (VIDEO)

alo.rs/I. V:

10:00

Sezonski recepti 0

Iako mora da odstoji 24 sata, kada shvatite koliko je to lako da se napravi, nikada ga više nećete kupiti u prodavnici.

Mekani HLEB S MASLINKAMA, dovoljno je da ga umačete u ulje pa da se teleportujete odmah na more (VIDEO)
Shutterstock

 

Hleb s maslinkama od 4 sastojka (ne računajući vodu)!

Sastojci:

500 g višenamenskog pšeničnog brašna

1 kašičica suvog kvasca

11/2 kašičice soli

topla voda da možete da umočite prst

100 g maslinki bez koštica, sitno iseckanih

 

Priprema:

U veću činiju dodajte prosejano brašno, instant suvi kvasac i so. Dobro promešati. Napravite rupu i polako dodajte vodu (počnite sa 300 ml i polako dodajte još) ubacujući brašno sa strane lopaticom. Nastavite da sipate brašno dok se sve ne potrošite i dok ne dobijete veoma lepljivo i mokro testo kao što je prikazano na snimku. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata.

Pospite radnu površinu brašnom, stavite testo, pospite malo brašna i pokrijte vrhove prstiju brašnom. Stavite masline odozgo pa preklopite ivice preko njih. Stavite testo na pek-papir, koristite još brašna ako je previše lepljivo da se podigne. Pokrijte i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi još 1 sat.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite testo sa pek-papirom u pekač. Isecite ivice p da ne izgori. Poklopite i pecite 30 minuta. Skinite poklopac i pecite još 20-30 minuta dok kora ne porumeni. Kada je gotovo, trebalo bi da zvuči šuplje kada kucnete o hleba.

Ostavite da se hladi najmanje 45 minuta na rešetki za hlađenje pre nego što  ga isečete jer tako razvija pravu teksturu i ukus, pa budite strpljivi!

 

 

 


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading