Jednostavan recept koji obožavamo GIRICE IZ RERNE
Čak ia ako ne postite, riba bi trebalo da se nađe na vašem stolu bar dva puta nedeljno.
Pre pripreme girice odmrznite i ostavite da se ocede te ih prosušite papirnim ubrusom.
Girice iz rerne
Sastojci:
500 gzamrznutih girica
4 kašike maslinovog ulja
2 pune kašike palente
(kukuruznog griza)
1 puna kašičica soli
pola kašičice bijelog luka u prahu
Priprema:
Girice stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalipili pa dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama da bi se riba obložila začinima sa svih strana. Stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte odmah, uz krompir i blitvu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRŽENE GIRICE Danas je petak i ako postite predlažemo vam brzo i jeftino jelo koje će i decu obradovati
Fantastično hrskave i ukusne girice.
RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)