Jednostavan recept koji obožavamo GIRICE IZ RERNE
Čak ia ako ne postite, riba bi trebalo da se nađe na vašem stolu bar dva puta nedeljno.
Pre pripreme girice odmrznite i ostavite da se ocede te ih prosušite papirnim ubrusom.
Girice iz rerne
Sastojci:
500 gzamrznutih girica
4 kašike maslinovog ulja
2 pune kašike palente
(kukuruznog griza)
1 puna kašičica soli
pola kašičice bijelog luka u prahu
Priprema:
Girice stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalipili pa dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama da bi se riba obložila začinima sa svih strana. Stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte odmah, uz krompir i blitvu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRŽENE GIRICE Danas je petak i ako postite predlažemo vam brzo i jeftino jelo koje će i decu obradovati
Fantastično hrskave i ukusne girice.
RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)