Jednostavan recept koji obožavamo GIRICE IZ RERNE

alo.rs/I. V.

11:00

Sezonski recepti 0

Čak ia ako ne postite, riba bi trebalo da se nađe na vašem stolu bar dva puta nedeljno.

Jednostavan recept koji obožavamo GIRICE IZ RERNE
Shutterstock

 

Pre pripreme girice odmrznite i ostavite da se ocede  te ih prosušite papirnim ubrusom.

Girice iz rerne

Sastojci:

500 gzamrznutih girica

4 kašike maslinovog ulja

2 pune kašike palente

(kukuruznog griza)

1 puna kašičica soli

pola kašičice bijelog luka u prahu

Priprema:

Girice stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalipili pa dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama da bi se riba obložila začinima sa svih strana. Stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na  180 stpeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte odmah, uz krompir i blitvu.

 

 

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading