Jednostavan recept koji obožavamo GIRICE IZ RERNE
Čak ia ako ne postite, riba bi trebalo da se nađe na vašem stolu bar dva puta nedeljno.

Možda vas zanima:

PRŽENE GIRICE Danas je petak i ako postite predlažemo vam brzo i jeftino jelo koje će i decu obradovati
Fantastično hrskave i ukusne girice.

RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.
Pre pripreme girice odmrznite i ostavite da se ocede te ih prosušite papirnim ubrusom.
Girice iz rerne
Sastojci:
500 gzamrznutih girica
4 kašike maslinovog ulja
2 pune kašike palente
(kukuruznog griza)
1 puna kašičica soli
pola kašičice bijelog luka u prahu
Priprema:
Girice stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalipili pa dodajte palentu, so i beli luk. Sve dobro promešajte rukama da bi se riba obložila začinima sa svih strana. Stavite na pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stpeni dok ne porumeni, oko 20 minuta. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte odmah, uz krompir i blitvu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

BELA TORTA Neodoljiva poslastica sa keksom za savršeno jutro
Slatka i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.
Komentari (0)