RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.

Sastojci:
1 kg girica
2 kašičice soli
300 g brašna
700 ml ulja
Priprema:
Girice posolite, uvaljajte dobro u brašno sa svih strana. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i pržite girice na jačoj vatri. Stavite onoliko komada koliko je potrebno da se poređaju jedna pored druge po dnu šerpe. Povremeno ih promešajte i pržite dok ne dobiju braon boju i postanu reš. Izvadite ih na papirni ubrus da upije masnoću.
Možda vas zanima:

PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.

POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.

POSNI RUČAK ZA ZAUZETE Orada iz rerne sa začinima, prste da poližeš!
Ukusan i zdrav ručak koji će biti gotov za pola sata.

ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.

SMUTI SA CVEKLOM I BANANOM Krepi organizam u trenu
Ukusan i pun vitamina.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Biće kremast i slasan, prste da poližete
Puter možete da čuvate do nedelju dana na sobnoj temperaturi.

POSNA SALATA SA MAKARONAMA Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj
Fenomenalna i slasna, pravićete stalno.

KREM ČORBA OD KARFIOLA Kremasta i lagana, a puna vitamina, pravićete stalno
Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo.

KAŠA SA KUS KUSOM Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu
Za savršen doručak ili užinu i vitku liniju.
Komentari (0)