PREDLOG ZA RUČAK Ova dva sastojka skuvajte i uživajte u ukusnom jelu
Uz dodatak slanine, grašak ima poseban ukus.

Sastojci:
Možda vas zanima:

KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.

JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.
400 g zamrznutog graška
150 g mesnate slanine
3 glavice crnog luka
2 kašike ulja
2 kašike brašna
200 ml bujona od povrća ili vode
Peršun, so
Priprema:
Slaninu sitno iseckajte i prodinstajte da pusti mast, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte zajedno dok luk omekša. Izvaditi luk i slaninu, a u istu šerpu stavite brašno i puter. Propržite dok brašno promeni boju, sipajte bujon ili toplu vodu i ostavite da provir. Dodajte odmrznut grašak, so po ukusu, slaninu i luk. Kuvajte dok provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko pola sata, odnosno dok grašak ne omekša. Pospite iseckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KREMASTI PIRE OD KARFIOLA SAVRŠEN PRILOG Dodajte meso i uživajte u slasnom obroku
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.

PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.

POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za savršen početak dana
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

ZDRAV BROKOLI POTAŽ PO RECEPTU PEVAČICE MIRE ŠKORIĆ Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mira Škorić već više od tri i po decenije traje na muzičkoj sceni, a brojne pesme su odmah postale hitovi. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i recept za ovo ukusno jelo. Sočan potaž od brokolija pravi se brzo i lako, a omiljen je Mirinoj ćerki Milici.
Komentari (0)