PREDLOG ZA RUČAK Ova dva sastojka skuvajte i uživajte u ukusnom jelu
Uz dodatak slanine, grašak ima poseban ukus.
Sastojci:
400 g zamrznutog graška
150 g mesnate slanine
3 glavice crnog luka
2 kašike ulja
2 kašike brašna
200 ml bujona od povrća ili vode
Peršun, so
Priprema:
Slaninu sitno iseckajte i prodinstajte da pusti mast, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte zajedno dok luk omekša. Izvaditi luk i slaninu, a u istu šerpu stavite brašno i puter. Propržite dok brašno promeni boju, sipajte bujon ili toplu vodu i ostavite da provir. Dodajte odmrznut grašak, so po ukusu, slaninu i luk. Kuvajte dok provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko pola sata, odnosno dok grašak ne omekša. Pospite iseckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.
JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)