KUVANO JELO Izvadite nekoliko namirnica iz frižidera i skuvajte ručak!
Ova čorba od krompira i povrća je jeftina, a lepo će vas zasititi.
Sastojci:
500 g krompira
250 ml vode
200 g smrznutog povrća (grašak, šargarepa, boranija)
100 ml mleka
1 kašika brašna
1 crni luk
1 kocka za supu od povrća
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica belog luka u prahu
So, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kockice. U šerpi na malo zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk dok omekša. Dodajte krompir, sipajte toplu vodu u kojoj ste rastopili kocku za supu. U mleku razmutite brašno. Kad krompir omekša smanjite temperaturu, pa umešajte pripremljeno brašno s mlekom i dodajte smrznuto povrće. Ostavite da provri. Začinite solju, biberom, dodajte beli luk i mešavinu biljnih začina i ostavite da se krčka čorba dok povrće ne omekša. Po želji, u gotovo jelo dodajte iseckan peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.
ZDRAVO PROLEĆNO JELO Hladna supa od rotkvica začinjena mirođijom
Supa od rotkvica se jede hladna. Ako ne volite hladnu supu, možete da je podgrejete i služite toplu.
ČORBA OD POVRĆA Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i puno vitamina
Mešavina raznog povrća koja čini veoma ukusno jelo.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)