JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom

Trpeza/ V.V.

16:02

Sezonski recepti 0

Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.

JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Shutterstock

Gusti grašak sa lukom i slaninom

Sastojci:

500 g zamrznutog graška

200 g mesnate slanine

3 glavice crnog luka

2 kašike ulja

2 kašike brašna

200 ml bujona od povrća ili vode

Peršun, so

Priprema:

Slaninu sitno iseckajte i prodinstajte da pusti mast, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte zajedno dok luk omekša. Izvaditi luk i slaninu, a u istu šerpu stavite brašno i puter. Propržite dok brašno promeni boju, sipajte bujon ili toplu vodu i ostavite da provir. Dodajte odmrznut grašak, so po ukusu, slaninu i luk. Kuvajte dok provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko pola sata, odnosno dok grašak ne omekša. Pospite iseckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading