JEDNOSTAVNO, ALI IMA POSEBAN ŠMEK Grašak sa lukom i slaninom
Propržena slanina daje grašku specifičnu aromu.

Gusti grašak sa lukom i slaninom
Možda vas zanima:

ZASITIĆE VAS, A NE GOJI! Obrok salata je idealna da se ponese na posao!
Hranljiva, osvežavajuća, a stomak je pun!

ĆUREĆA SUPICA Ništa lepše od toplog jela na kašiku!
Zdrava, ukusna, okrepljujuća supica.

POTPUNO ISTE KAKVE JE BAKA PRAVILA Paprike punjene sirom, zapečene u rerni
Savršen ručak ili večera, a može se služiti i kao prilog uz meso.

ISPROBAJTE JEFTIN GULAŠ Sa samo par sastojaka imaćete ručak iz snova
Dovoljni su krompir i kobasice i bićete zadovoljni.
Sastojci:
500 g zamrznutog graška
200 g mesnate slanine
3 glavice crnog luka
2 kašike ulja
2 kašike brašna
200 ml bujona od povrća ili vode
Peršun, so
Priprema:
Slaninu sitno iseckajte i prodinstajte da pusti mast, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte zajedno dok luk omekša. Izvaditi luk i slaninu, a u istu šerpu stavite brašno i puter. Propržite dok brašno promeni boju, sipajte bujon ili toplu vodu i ostavite da provir. Dodajte odmrznut grašak, so po ukusu, slaninu i luk. Kuvajte dok provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko pola sata, odnosno dok grašak ne omekša. Pospite iseckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

UROŠ TORTA Starinska poslastica po receptu iz bakine sveske, raskošna i neodoljiva
Drugačija i ukusna, zavolećete je na prvi zalogaj.

DINASTIJA TORTA Poslastica luksuzna koliko i serija po kojoj je nazvana, za sve bitne događaje
Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.

ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.

BRZI KANAPEI OD PALENTE Slasno predjelo koje će vam dati energiju za ceo dan
Slasno predjelo držaće vas dugo sitim, a napravi se očas posla.

SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.
Komentari (0)