OVO JE PREUKUSNO! Zapečene slane palačinke sa bogatim filom
Ovakve palačinke su odlična večera, ali i posluženje za goste.
Sastojci
4 jaja
250 g brašna
650 ml mleka
4 kašike istopljenog maslaca
Za fil:
250 g šunkarice
200 g šampinjona
150 g kačkavalja
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje
Za preliv:
200 ml neutralne pavlake
50 g kačkavalja
Priprema: Umutiti jaja, brašno i so sa pola količine mleka, dodati istopljen maslac i preostalo mleko, pa sve dobro umutiti. Ostaviti da stoji pola sata. Peći palačinke u vrelom tiganju podmazanom uljem. Treba vam 12 komada. Šunkaricu iseckati na sitne kockice, propržiti sitno iseckan crni i beli luk i šampinjone nekoliko minuta, pa sjediniti sa šunkaricom. U prohlađenu smesu dodati jaje i izrendan kačkavalj, dobro izmešati, pa filovati palačinke. Složiti u podmazan pleh. Palačinke preseći dva puta po dužini, pa zaliti neutralnom pavlakom. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 40 minuta. Na pola pečenja izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
UVEK DOBAR IZBOR Slane palačinke zapečene u rerni, toliko su kremaste i ukusne da im je teško odoleti
Pošto palačinke svi vole, ovo je sigurna varijanta za brzi obrok.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)