OVO JE PREUKUSNO! Zapečene slane palačinke sa bogatim filom
Ovakve palačinke su odlična večera, ali i posluženje za goste.
Sastojci
4 jaja
250 g brašna
650 ml mleka
4 kašike istopljenog maslaca
Za fil:
250 g šunkarice
200 g šampinjona
150 g kačkavalja
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje
Za preliv:
200 ml neutralne pavlake
50 g kačkavalja
Priprema: Umutiti jaja, brašno i so sa pola količine mleka, dodati istopljen maslac i preostalo mleko, pa sve dobro umutiti. Ostaviti da stoji pola sata. Peći palačinke u vrelom tiganju podmazanom uljem. Treba vam 12 komada. Šunkaricu iseckati na sitne kockice, propržiti sitno iseckan crni i beli luk i šampinjone nekoliko minuta, pa sjediniti sa šunkaricom. U prohlađenu smesu dodati jaje i izrendan kačkavalj, dobro izmešati, pa filovati palačinke. Složiti u podmazan pleh. Palačinke preseći dva puta po dužini, pa zaliti neutralnom pavlakom. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 40 minuta. Na pola pečenja izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKINE PALAČINKE SA DŽEMOM I ORASIMA Tanke kao papir i meke kao duša
Mirisne i sočne, a po ukusu im nema ravnih.
KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM Hrskave spolja i mekane iznutra
Služite tople uz prilog po želji.
BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva
Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)