OVO JE PREUKUSNO! Zapečene slane palačinke sa bogatim filom

Trpeza/ V.V.

21:30

Sezonski recepti 0

Ovakve palačinke su odlična večera, ali i posluženje za goste.

OVO JE PREUKUSNO! Zapečene slane palačinke sa bogatim filom
Shutterstock

Sastojci

4 jaja
250 g brašna
650 ml mleka
4 kašike istopljenog maslaca

Za fil:

250 g šunkarice
200 g šampinjona
150 g kačkavalja
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje

Za preliv:

200 ml neutralne pavlake
50 g kačkavalja

Priprema: Umutiti jaja, brašno i so sa pola količine mleka, dodati istopljen maslac i preostalo mleko, pa sve dobro umutiti. Ostaviti da stoji pola sata. Peći palačinke u vrelom tiganju podmazanom uljem. Treba vam 12 komada. Šunkaricu iseckati na sitne kockice, propržiti sitno iseckan crni i beli luk i šampinjone nekoliko minuta, pa sjediniti sa šunkaricom. U prohlađenu smesu dodati jaje i izrendan kačkavalj, dobro izmešati, pa filovati palačinke. Složiti u podmazan pleh. Palačinke preseći dva puta po dužini, pa zaliti neutralnom pavlakom. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 40 minuta. Na pola pečenja izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti u rernu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading