I JELO I POSLASTICA Zapečene palačinke sa orasima i mlekom, slatki ukus detinjstva

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Pokažite deci kako smo ih mi nekada jeli.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

3 jaja

300 ml mleka

200 ml kisele vode

300 g brašna

prstohvat soli

1/2 kašičice šećera

Na vrh noža praška za pecivo

3 kašike ulja

Za fil:

18 kašika mlevenih oraha

12 kašika šešera

700 ml mleka

Priprema:

Umutiti jaja penasto, dodati mleko, vodu i lagano promešati. Dodati prstohvat soli, šećer, prašak za pecivo i ulje i promešati. Postepeno dodavati brašno i mutiti mikserom. Palaćinke peći u zagrejanom tiganju podmazanom uljem. Potrebno je 12 palačinki. Pomešati orahe i šećer. Svaku palačinku posuti sa 2 kašike te mešavine. Urolati i ređati u posudu za pečenje. Ako se ređa u dva reda između posuti mešavinom oraha i šećera. Zaliti mlekom i ostaviti da palačinke malo upiju. Peći 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading