Jednostavan recept za pohovanje svinjske šnicle, idealan za početnike u kuhinji

alo.rs/I. V.

20:30

Sezonski recepti 0

Tradicionalne nemačke pohovane šnicle sa svinjskimg mesom od poznate bečke šnicle razlikuju se samo po vrsti mesa.

Jednostavan recept za pohovanje svinjske šnicle, idealan za početnike u kuhinji
Shutterstock

 

Pohovane svinjske šnicle 

Sastojci:

8 svinjskih šnicli (karea)

2 jaja

5 kašika brašna

8 kašika prezli 

ulje

so biber 

Priprema:

Operite svinjske odreske i istucite ih da budu tanki. Malo ih prosušite  . Posebno umutite jaja sa solju i biberom. U jedan tanjir stavite brašno, a u drugi prezle. Svaki odrezak prvo uvaljajte u brašno, a zatim u razmućena jaja. Na kraju uvaljajte u prezle. Za deblju koru ponovo umočiti u jaja, pa uvaljati u prezle. Na zagrejanom ulju, na umerenoj vatri, propržite pohovanu svinjetinu, vodeći računa da ne zagori. Znaćete da je gotovo kada meso omekša, a kora porumeni. Služite uz pire i grašak.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading