Jednostavan recept za pohovanje svinjske šnicle, idealan za početnike u kuhinji
Tradicionalne nemačke pohovane šnicle sa svinjskimg mesom od poznate bečke šnicle razlikuju se samo po vrsti mesa.
Pohovane svinjske šnicle
Sastojci:
8 svinjskih šnicli (karea)
2 jaja
5 kašika brašna
8 kašika prezli
ulje
so biber
Priprema:
Operite svinjske odreske i istucite ih da budu tanki. Malo ih prosušite . Posebno umutite jaja sa solju i biberom. U jedan tanjir stavite brašno, a u drugi prezle. Svaki odrezak prvo uvaljajte u brašno, a zatim u razmućena jaja. Na kraju uvaljajte u prezle. Za deblju koru ponovo umočiti u jaja, pa uvaljati u prezle. Na zagrejanom ulju, na umerenoj vatri, propržite pohovanu svinjetinu, vodeći računa da ne zagori. Znaćete da je gotovo kada meso omekša, a kora porumeni. Služite uz pire i grašak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)