Jednostavan recept za pohovanje svinjske šnicle, idealan za početnike u kuhinji
Tradicionalne nemačke pohovane šnicle sa svinjskimg mesom od poznate bečke šnicle razlikuju se samo po vrsti mesa.

Pohovane svinjske šnicle
Sastojci:
8 svinjskih šnicli (karea)
2 jaja
5 kašika brašna
8 kašika prezli
ulje
so biber
Priprema:
Operite svinjske odreske i istucite ih da budu tanki. Malo ih prosušite . Posebno umutite jaja sa solju i biberom. U jedan tanjir stavite brašno, a u drugi prezle. Svaki odrezak prvo uvaljajte u brašno, a zatim u razmućena jaja. Na kraju uvaljajte u prezle. Za deblju koru ponovo umočiti u jaja, pa uvaljati u prezle. Na zagrejanom ulju, na umerenoj vatri, propržite pohovanu svinjetinu, vodeći računa da ne zagori. Znaćete da je gotovo kada meso omekša, a kora porumeni. Služite uz pire i grašak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)