Jednostavan recept za pohovanje svinjske šnicle, idealan za početnike u kuhinji
Tradicionalne nemačke pohovane šnicle sa svinjskimg mesom od poznate bečke šnicle razlikuju se samo po vrsti mesa.
Pohovane svinjske šnicle
Sastojci:
8 svinjskih šnicli (karea)
2 jaja
5 kašika brašna
8 kašika prezli
ulje
so biber
Priprema:
Operite svinjske odreske i istucite ih da budu tanki. Malo ih prosušite . Posebno umutite jaja sa solju i biberom. U jedan tanjir stavite brašno, a u drugi prezle. Svaki odrezak prvo uvaljajte u brašno, a zatim u razmućena jaja. Na kraju uvaljajte u prezle. Za deblju koru ponovo umočiti u jaja, pa uvaljati u prezle. Na zagrejanom ulju, na umerenoj vatri, propržite pohovanu svinjetinu, vodeći računa da ne zagori. Znaćete da je gotovo kada meso omekša, a kora porumeni. Služite uz pire i grašak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)