Brz i zdrav ručak koji vam može odlično doći za vreme posta PASTRMKA S KROMPIROM
Fileti pastrmke s hrskavom koricom posluženi s kromiprom mogu da vma pomognu da izdržite dane posta.
Pastrmka s krompirom
Sastojci:
4 fileta pastrmke
4 kašike kukuruznog brašna
4 kašike posnog margarina
1 limuna
1 kašika kapara u sirćetu
2 kašike seckanog svežeg peršuna
so, biber
Priprema:
Stavite brašno u plitku posudu. Ribu posolite i pobiberite, pa lagano utisnite u brašno da se obloži. Rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kada puter počne da peni, dodajte ribu i smanjite vatru na srednju. Pecite ribu 3-4 minuta sa svake strane. Prebacite ribu na tanjir i držite na toplom. Skinite posudu s vatre. Dodajte limunov sok, kapare i seckani peršun. Riblji file kašikom prelijte sosom od putera i limuna. Poslužite uz kuvani krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)