Brz i zdrav ručak koji vam može odlično doći za vreme posta PASTRMKA S KROMPIROM
Fileti pastrmke s hrskavom koricom posluženi s kromiprom mogu da vma pomognu da izdržite dane posta.
Pastrmka s krompirom
Sastojci:
4 fileta pastrmke
4 kašike kukuruznog brašna
4 kašike posnog margarina
1 limuna
1 kašika kapara u sirćetu
2 kašike seckanog svežeg peršuna
so, biber
Priprema:
Stavite brašno u plitku posudu. Ribu posolite i pobiberite, pa lagano utisnite u brašno da se obloži. Rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kada puter počne da peni, dodajte ribu i smanjite vatru na srednju. Pecite ribu 3-4 minuta sa svake strane. Prebacite ribu na tanjir i držite na toplom. Skinite posudu s vatre. Dodajte limunov sok, kapare i seckani peršun. Riblji file kašikom prelijte sosom od putera i limuna. Poslužite uz kuvani krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)