Mekana, sočna i aromatična PASTRMKA DINSTANA U BELOM VINU s povrćem
Pastrmka dinstana s belim vinom odlično se slaže s aromatičnim sastojcimapoput celera, luka i mirođije, dok će šargarepa i riblji bujondoprineti sočnim aromama.

Pastrmka sa belim vinom na povrću
Sastojci (za 4 osobe):
8 fileta pastrmke (po 100 g)
1 kašika belog vina
2 mlada crna luka
6 celera
8 šargarepi
1 kašika ulja
200 ml ribljeg bujona
4 grančice mirođije
so, biber
Priprema:
Operite ribu, osušite ubrusom i poprskajte vinom. Mladi luk očistite, operite, prepolovite po dužini i isecite na trake dužine 5-7 cm. Operite celer. Šargarepu očistite i, kao i celer, isecite na trake dužine 5-7 cm. Prodinstajte povrće na zagrejanom ulju, dodajte riblji bujoni ostavite da provri. Zatim smanjite toplotu. Dodajte pastrmku u posudu sa povrćem i dinstajte 10 minuta. Okrenite ribu, lagano je pobiberite i dinstajte još 5-7 minuta. Isperite i protresite mirođiju. Dve grančice sitno iseckati. Poslužite ribu na povrću. Ukrasite ga seckanim i celim grančicama mirođije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
Komentari (0)