Mekana, sočna i aromatična PASTRMKA DINSTANA U BELOM VINU s povrćem
Pastrmka dinstana s belim vinom odlično se slaže s aromatičnim sastojcimapoput celera, luka i mirođije, dok će šargarepa i riblji bujondoprineti sočnim aromama.
Pastrmka sa belim vinom na povrću
Sastojci (za 4 osobe):
8 fileta pastrmke (po 100 g)
1 kašika belog vina
2 mlada crna luka
6 celera
8 šargarepi
1 kašika ulja
200 ml ribljeg bujona
4 grančice mirođije
so, biber
Priprema:
Operite ribu, osušite ubrusom i poprskajte vinom. Mladi luk očistite, operite, prepolovite po dužini i isecite na trake dužine 5-7 cm. Operite celer. Šargarepu očistite i, kao i celer, isecite na trake dužine 5-7 cm. Prodinstajte povrće na zagrejanom ulju, dodajte riblji bujoni ostavite da provri. Zatim smanjite toplotu. Dodajte pastrmku u posudu sa povrćem i dinstajte 10 minuta. Okrenite ribu, lagano je pobiberite i dinstajte još 5-7 minuta. Isperite i protresite mirođiju. Dve grančice sitno iseckati. Poslužite ribu na povrću. Ukrasite ga seckanim i celim grančicama mirođije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)