Brzo posno varivo od graška koje zaslužuje vašu pažnju jer je jednostavno a izuzetno zdravo
Želite li da pojedete nešto zdravo "na kašiku” a bez teških zaprški, ukusno i posno, sve to možete dobiti u ovom receptu.

Možda vas zanima:

Brz i zdrav ručak koji vam može odlično doći za vreme posta PASTRMKA S KROMPIROM
Fileti pastrmke s hrskavom koricom posluženi s kromiprom mogu da vma pomognu da izdržite dane posta.

RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.

POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.

Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi RIBLJI ŠTAPIĆI su STO PUTA bolji od kupovnih
Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji. Ako ništa drugo, barem je sigurno da su zdravije od prodavnih.
Varivo od graška
Sastojci:
500 g graška
1 glavica crvenog luka
1 šargarepa
3 srednje krompira
1 kašika mlevene slatke paprike
malo ulja
so, biber
Priprema:
Očistite, operite i iseckajte crveni luk. Krompir oljuštite i iseckajte na kockice. Na malo ulja dinstajte seckani crveni luk ali malo posolite da lakše požuti. U dinstani luk dodajte grašak i ostavite da se sve zajedno prodinsta nekoliko minuta. U činiju dodajte šargarepu, mlevenu crvenu papriku, mešavinu začina, krompir i sve dobro promešajte i ostavite da se malo prodinsta. Kada se sastojci sjedine, dodajte toliko vode da jednim prstom pokrijete sve sastojke. Pustite da se sve kuva na srednje visokoj temperaturi oko pola sata do 40 minuta uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Krompir će se lepo prokuvati i zgusnuti čorba, tako da brašno ni zaprška nisu potrebni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.

KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.

NEODOLJIVI ŠTRUKLI Tito ih je obožavao, a mogu da budu predjelo, desert ili glavno jelo
Priprema nije komplikovana, a osvajaju od prvog zalogaja.

BAKIN KOLAČ SA JABUKOM I CIMETOM Svakim zalogajem budi nostalgiju na detinjstvo
Zamirisaće cela kuća.

KAVIJAR OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Savršen za sve svečane prilike, ovakav do sada niste jeli
Služite uz prepečeni hleb.
Komentari (0)