KIŠ SA SIROM I SPANAĆEM Slana pita od lisnatog testa, brzo spremna za jelo!

Trpeza/ V.V.

13:31

Sezonski recepti 0

Probajte ovu jednostavnu slanu pitu na način kako je prave Francuzi.

KIŠ SA SIROM I SPANAĆEM Slana pita od lisnatog testa, brzo spremna za jelo!
Shutterstock

Sastojci:

1 lisnato testo (250 g)

3 jaja

150 g feta sira

300 ml mleka

200 g spanaća

½ kašičice origana

Priprema:

Umutite jaja i mleko ručnom mutilicom, pa dodajte iseckan obareni (ako koristite svež) ili odleđeni spanać iseckan na trakice, izmrvljen feta sir i origano. Odleđeno testo rastanjite oklagijom na veličlinu okrugle tepsije koju ste podmazali uljem i stavite ga tako da prekrije dno i obloži stranice. Sipajte preko fil i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading