KIŠ SA SIROM I SPANAĆEM Slana pita od lisnatog testa, brzo spremna za jelo!
Probajte ovu jednostavnu slanu pitu na način kako je prave Francuzi.
Sastojci:
1 lisnato testo (250 g)
3 jaja
150 g feta sira
300 ml mleka
200 g spanaća
½ kašičice origana
Priprema:
Umutite jaja i mleko ručnom mutilicom, pa dodajte iseckan obareni (ako koristite svež) ili odleđeni spanać iseckan na trakice, izmrvljen feta sir i origano. Odleđeno testo rastanjite oklagijom na veličlinu okrugle tepsije koju ste podmazali uljem i stavite ga tako da prekrije dno i obloži stranice. Sipajte preko fil i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
PITA BEZ KORA Lagana pita od povrća, ništa se ne mesi i ne maže
Ukusna pita od povrća za celu porodicu.
SUPER DORUČAK Pita sa jogurtom i gotovim korama, naređa se za tren!
Pravi izbor za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)