ČORBA OD POVRĆA Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i puno vitamina

Trpeza/ V.V.

16:01

Zdravi zalogaji 0

Mešavina raznog povrća koja čini veoma ukusno jelo.

supa
Shutterstock

Sastojci:

100 g karfiola

3 krompira

15 prokelja

2 stabljike celera

3 šargarepe

2 korena paškanata

1 crni luk

1 sveža paprika

3 čena belog luka

1/2 korena celera

1 ljuta papričica

150 ml kuvanog paradajza

50 g pirinča

2 lista lovora

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

U šerpu stavite očišćenu šargarepu iseckanu na kolutove, crni luk na kockice, paškanat I celer na kockice, lovor i sipajte dva litra vode. Kad provri dodajte iseckanu papriku i beli luk na kockice. Krompir isecite na veće komade, karfiol iskidajte na cvetiće, a prokelj presecite na četvrtine. Kad čorba provr, dodajte ovo povrće, pirinač, kuvani paradajz, začine po ukusu i kuvajte dok krompir ne omekša. U zavisnosti od željene gustine, dodajte još vode. Skuvanu čorbu pospite peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading