Da li i vama ide voda na usta kad se pomene TOPLA KROMPIR SALATA, gotova ZA SAMO POLA SATA
Ukoliko umesto slanine stavite malo ribe, dobićete sjajnu posni ručak.
Topla krompir salata
Sastojci:
1 kg mladog krompira
8 kriški mesnate slanine
1 crveni luk
50 ml jabukovog sirćeta
2 kašike vode
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika senfa
1/2 kašike šećera
8 komada mladog luka
so, biber
Priprema:
Prepolovite mladi krompir i skuvajte ga u slanoj vodi. Procedite ga i pustite da se malo ohladi. Propržite slaninu u tiganju, a zatim je prebacitena papirni ubrus. Sačuvajte dve kašike masti koje su ostale u tiganju. Crveni luk iseckajte i dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša. Sipajte jabukovo sirće, vodu, maslinovo ulje, dodajte senf i šećer. Kada provri, isključite vatru, posolite i pobiberite. Ovim sosom prelijte krompir, dodajte narezani mladi luk i slaninu, dobro promešajte i odmah poslužite.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)