Recept za najukusniju toplu KROMPIR SALATU sa slaninom, bolju niste probali
Ukusno i jednostavno za pripremu a bez greške. tp je i svojstveno Nemcima.
Topla nemačka krompir salata
Sastojci:
1,5 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
4 kriške pržene slanine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
4 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika dižon senfa
1 kašika klasičnog senfa
1 kašika šećera
1 kašika peršuna
so i biber
Priprema:
Krompir stavite da se kuva, te ga dobro ocedite. U međuvremenu propržite slaninu, pa je izvadite i ostavite sa strane. U tiganj koji ste koristili dodajte narezani luk i pržite dok ne omekša, zatim dodajte beli luk i nastavite da pržite još minut. U tiganj dodajte sirće, senf i šećer, dobro promešajte i začinite solju i biberom pre nego što ugasite ringlu. 4. Pomešajte sadržaj tiganja sa krompirom, dodajte slaninu i peršun. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)