UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu
Napravite jelo koje svi vole.
Sastojci:
1 veća glavica kiselog kupusa
500 g mlevenog mešanog mesa
4 glavice crnog luka
7 kašika pirinča
1 šolja ulja
100 g suve slanine
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Odvojiti listove kupusa i dobro oprati. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati so, mlevenu papriku i pirinač. Promešati i praviti sarme. Ređati ih jednu uz drugu u veću šerpu da stanu u jedan red. Slaninicu ređajte na režnjeve između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom cele ogreznu. Pokrijte šerpu alu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Ili sarme prvo skuvajte na tihoj vatri i potom zapecite u rerni. Pre nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da se zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi
Ovo je još jedan od načina na koji možete napraviti naš omiljeni specijalitet.
KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.
LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša
Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.
BRZO I LAKO OČISTITE TIGANJ Nema struganja ni ribanja satima, a biće kao nov
Napravite domaću pastu od sastojaka koje već imate u domaćinstvu, i gledajte kako fleke i masnoće nestaju.
STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
PROLEĆNA KAPAMA Kuvano jelo u savršenom spoju mesa i povrća, sipaćete tanjir više
Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Komentari (0)