UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu

Trpeza/ V.V.

16:00

Sezonski recepti 0

Napravite jelo koje svi vole.

sarma
Shutterstock

Sastojci:

1 veća glavica kiselog kupusa

500 g mlevenog mešanog mesa

4 glavice crnog luka

7 kašika pirinča

1 šolja ulja

100 g suve slanine

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Odvojiti listove kupusa i dobro oprati. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati so, mlevenu papriku i pirinač. Promešati i praviti sarme. Ređati ih jednu uz drugu u veću šerpu da stanu u jedan red. Slaninicu ređajte na režnjeve između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom cele ogreznu. Pokrijte šerpu alu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Ili sarme prvo skuvajte na tihoj vatri i potom zapecite u rerni. Pre nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da se zapeku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading