UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu
Napravite jelo koje svi vole.
Sastojci:
1 veća glavica kiselog kupusa
500 g mlevenog mešanog mesa
4 glavice crnog luka
7 kašika pirinča
1 šolja ulja
100 g suve slanine
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Odvojiti listove kupusa i dobro oprati. Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodati meso i dinstati dok ne promeni boju. Na kraju dodati so, mlevenu papriku i pirinač. Promešati i praviti sarme. Ređati ih jednu uz drugu u veću šerpu da stanu u jedan red. Slaninicu ređajte na režnjeve između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom cele ogreznu. Pokrijte šerpu alu folijom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 2 sata. Ili sarme prvo skuvajte na tihoj vatri i potom zapecite u rerni. Pre nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da se zapeku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi
Ovo je još jedan od načina na koji možete napraviti naš omiljeni specijalitet.
KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)