SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Ovo je još jedan od načina na koji možete napraviti naš omiljeni specijalitet.

SVI ĆE VAS POHVALITI! Gurmanska sarma sa suvim rebrima je glavna na slavskoj trpezi
Shutterstock

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

500 g mlevenog mesa po želji

500 g suvih rebara

2 glavice crnog luka

100 g pirinča

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica soli

2 jaja

1 kašika mleve paprike

Priprema:

Odvojite meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listobe kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara, i pokrijte ih listovima kupusa. Sipajte vodu da ih prekrije i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading