VERUJTE, SAVRŠENA JE! Sarma sa mesom i suvim rebrima je najbolja, jer ima poseban šmek

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti!

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

300 g mlevenog mesa po želji

200 g suvih rebara

1 crni luk

200 g pirinča

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica soli

2 jaja

1 kašika mleve paprike

Priprema:

Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading