KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!

Trpeza/ V.V.

15:30

Bakina vanglica 0

Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.

KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

500 g mešanog mlevenog mesa

100 g dimljene slanine

1 crni luk

100 g pirinča

1 jaje

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

1 kašičica mešavine biljnih začina

100 ml kuvanog paradajza

So, biber

Priprema:

U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode 5 minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost. Crni luk sitno iseckajte i kratko propržite da se zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte. Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso. Kuvani paradajz razmutite u 100 ml vode i prelijte kuglof. U tepsiju sipajte oko 2 cm vode stavite kuglof i pokrijte ga alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Po potrebi dolivajte vodu u tepsiju. Skinite foliju i pecite još 5-7 minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading