KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
500 g mešanog mlevenog mesa
100 g dimljene slanine
1 crni luk
100 g pirinča
1 jaje
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine biljnih začina
100 ml kuvanog paradajza
So, biber
Priprema:
U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode 5 minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost. Crni luk sitno iseckajte i kratko propržite da se zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte. Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso. Kuvani paradajz razmutite u 100 ml vode i prelijte kuglof. U tepsiju sipajte oko 2 cm vode stavite kuglof i pokrijte ga alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Po potrebi dolivajte vodu u tepsiju. Skinite foliju i pecite još 5-7 minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VERUJTE, SAVRŠENA JE! Sarma sa mesom i suvim rebrima je najbolja, jer ima poseban šmek
Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti!
UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu
Napravite jelo koje svi vole.
PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!
Mešavina mlevenog mesa i suvih rebara ovoj sarmi daje poseban ukus i miris.
OVA HRANA DONOSI SREĆU U NOVOJ GODINI Najbolji starinski recept za novogodišnju sarmu, specijalitet “par ekselans”
Može li svečana trpeza da se zamisli bez sarme? Veoma teško! Zbog toga u tim specijalnim trenucima na stolu treba da se nađe specijal novogodišnja sarma
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)