KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
500 g mešanog mlevenog mesa
100 g dimljene slanine
1 crni luk
100 g pirinča
1 jaje
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine biljnih začina
100 ml kuvanog paradajza
So, biber
Priprema:
U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode 5 minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost. Crni luk sitno iseckajte i kratko propržite da se zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte. Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso. Kuvani paradajz razmutite u 100 ml vode i prelijte kuglof. U tepsiju sipajte oko 2 cm vode stavite kuglof i pokrijte ga alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Po potrebi dolivajte vodu u tepsiju. Skinite foliju i pecite još 5-7 minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
VERUJTE, SAVRŠENA JE! Sarma sa mesom i suvim rebrima je najbolja, jer ima poseban šmek
Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti!
UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu
Napravite jelo koje svi vole.
PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!
Mešavina mlevenog mesa i suvih rebara ovoj sarmi daje poseban ukus i miris.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)