KUGLOF SARMA Brže se sprema od klasične, a ukus nimalo ne zaostaje!
Probajte naš specijalitet na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
500 g mešanog mlevenog mesa
100 g dimljene slanine
1 crni luk
100 g pirinča
1 jaje
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine biljnih začina
100 ml kuvanog paradajza
So, biber
Priprema:
U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode 5 minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost. Crni luk sitno iseckajte i kratko propržite da se zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte. Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso. Kuvani paradajz razmutite u 100 ml vode i prelijte kuglof. U tepsiju sipajte oko 2 cm vode stavite kuglof i pokrijte ga alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Po potrebi dolivajte vodu u tepsiju. Skinite foliju i pecite još 5-7 minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-30/61643_sarma-shutterstock-1235482036_f.jpg)
VERUJTE, SAVRŠENA JE! Sarma sa mesom i suvim rebrima je najbolja, jer ima poseban šmek
Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti!
![sarma](/data/images/2023-03-30/50036_sarma-shutterstock-366858008_f.jpg)
UVEK ODLIČAN IZBOR Najbolji recept za klasičnu sarmu
Napravite jelo koje svi vole.
![PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!](/data/images/2022-03-09/22671_shutterstock-1913487832_f.jpg)
PRAVA DOMAĆINSKA Sarma sa suvim rebrima je najbolja, svi traže dodatak!
Mešavina mlevenog mesa i suvih rebara ovoj sarmi daje poseban ukus i miris.
![OVA HRANA DONOSI SREĆU U NOVOJ GODINI Najbolji starinski recept za novogodišnju sarmu, specijalitet “par ekselans”](/data/images/2021-08-16/1698_shutterstock-1119904355_f.jpg)
OVA HRANA DONOSI SREĆU U NOVOJ GODINI Najbolji starinski recept za novogodišnju sarmu, specijalitet “par ekselans”
Može li svečana trpeza da se zamisli bez sarme? Veoma teško! Zbog toga u tim specijalnim trenucima na stolu treba da se nađe specijal novogodišnja sarma
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)