POHOVANO POVRĆE Fantastično je, obavezno probajte!
Odličan prilog uz meso .
Sastojci:
4 krompira
4 paprike
2 šargarepe
1 manja tikvica
3 jaja
3 kašike brašna
2 kašike prezli
so, biber
Priprema: Povrće iseći po želji, na kolutove ili štapiće. Umutiti 2 jaja i 1 belance, pa dodati brašno i prezle i izmešati. Dodati so i biber po ukusu, a zatim iseckano povrće. Po potrebi dodati još brašna ili prezli, jer smesa treba da bude gusta i da ostane na povrću kada se izvadi. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa smanjiti vatru i staviti povrće. Pržiti sa obe strane da dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PRILOG UZ MESO Kako da pripremite povrće na roštilju i koje je najbolje za to
Kompletirajte ručak od roštilj mesa povrćem pripremljenim na isti način.
POHOVANI KARFIOL Spremite ga ovako, pa će ga i deca voleti!
Sigurno će vam se dopasti ovako pripremljen.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)