POHOVANO POVRĆE Fantastično je, obavezno probajte!
Odličan prilog uz meso .
Sastojci:
4 krompira
4 paprike
2 šargarepe
1 manja tikvica
3 jaja
3 kašike brašna
2 kašike prezli
so, biber
Priprema: Povrće iseći po želji, na kolutove ili štapiće. Umutiti 2 jaja i 1 belance, pa dodati brašno i prezle i izmešati. Dodati so i biber po ukusu, a zatim iseckano povrće. Po potrebi dodati još brašna ili prezli, jer smesa treba da bude gusta i da ostane na povrću kada se izvadi. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa smanjiti vatru i staviti povrće. Pržiti sa obe strane da dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima:
PRILOG UZ MESO Kako da pripremite povrće na roštilju i koje je najbolje za to
Kompletirajte ručak od roštilj mesa povrćem pripremljenim na isti način.
POHOVANI KARFIOL Spremite ga ovako, pa će ga i deca voleti!
Sigurno će vam se dopasti ovako pripremljen.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)