PRILOG UZ MESO Kako da pripremite povrće na roštilju i koje je najbolje za to

Trpeza/ V.V.

11:30

Zdravi zalogaji 0

Kompletirajte ručak od roštilj mesa povrćem pripremljenim na isti način.

PRILOG UZ MESO Kako da pripremite povrće na roštilju i koje je najbolje za to
Shutterstock

Za roštiljanje je najbolje povrće koje ima mnogo vode, jer će ono ostati sočno. Birajte pečurke, paprike, tikvice, paradajz, šargarepu. Secite povrće na debljinu od najviše 1 cm, a papriku vodoravno i pržite nekoliko minuta, tek da se karamelizuje. Najbolje je povrće prvo staviti u aluminijumsku foliju, pa na roštilj kako bi sačuvalo sokove. Ako ga stavljate direktno na rešetku premažite ga uljem da se ne zalepi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading