PRILOG UZ MESO Kako da pripremite povrće na roštilju i koje je najbolje za to
Kompletirajte ručak od roštilj mesa povrćem pripremljenim na isti način.
Za roštiljanje je najbolje povrće koje ima mnogo vode, jer će ono ostati sočno. Birajte pečurke, paprike, tikvice, paradajz, šargarepu. Secite povrće na debljinu od najviše 1 cm, a papriku vodoravno i pržite nekoliko minuta, tek da se karamelizuje. Najbolje je povrće prvo staviti u aluminijumsku foliju, pa na roštilj kako bi sačuvalo sokove. Ako ga stavljate direktno na rešetku premažite ga uljem da se ne zalepi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)