BRZO JELO Pohovani patlidžan iz rerne je odličan prilog uz meso i gotov je očas posla!

Trpeza/ V.V.

20:00

Zdravi zalogaji 0

Ukusan i zdrav prilog uz meso.

BRZO JELO Pohovani patlidžan iz rerne je odličan prilog uz meso i gotov je očas posla!
Shutterstock

Sastojci:

2 patlidžana

3 jaja

5 kašika brašna

5 kašika kukuruznog brašna

5 kašika prezli

4 kašike ulja

So, biber

Priprema:

Patlidžan oljuštiti i iseći na kolutove ili po dužini. Posolite i ostavite 30 minuta, pa procedite vodu koju pusti i prebrišite ih papirnim ubrusom. Umutite jaja sa prstohvatom soli i dve kašike ulja. Pomešajte belo, kukuruzno brašno i prezle, dodajte so i biber po ukusu. Svaki komad patlidžana uvaljajte u tu mešavinu, pa u jaja i opet u mešavinu od brašna. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i prelijte preostalim uljem. Peći u u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Patlidžan poslužite sa sosom po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading