BRZO JELO Pohovani patlidžan iz rerne je odličan prilog uz meso i gotov je očas posla!
Ukusan i zdrav prilog uz meso.
Sastojci:
2 patlidžana
3 jaja
5 kašika brašna
5 kašika kukuruznog brašna
5 kašika prezli
4 kašike ulja
So, biber
Priprema:
Patlidžan oljuštiti i iseći na kolutove ili po dužini. Posolite i ostavite 30 minuta, pa procedite vodu koju pusti i prebrišite ih papirnim ubrusom. Umutite jaja sa prstohvatom soli i dve kašike ulja. Pomešajte belo, kukuruzno brašno i prezle, dodajte so i biber po ukusu. Svaki komad patlidžana uvaljajte u tu mešavinu, pa u jaja i opet u mešavinu od brašna. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i prelijte preostalim uljem. Peći u u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Patlidžan poslužite sa sosom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)