BRZO JELO Pohovani patlidžan iz rerne je odličan prilog uz meso i gotov je očas posla!
Ukusan i zdrav prilog uz meso.
Sastojci:
2 patlidžana
3 jaja
5 kašika brašna
5 kašika kukuruznog brašna
5 kašika prezli
4 kašike ulja
So, biber
Priprema:
Patlidžan oljuštiti i iseći na kolutove ili po dužini. Posolite i ostavite 30 minuta, pa procedite vodu koju pusti i prebrišite ih papirnim ubrusom. Umutite jaja sa prstohvatom soli i dve kašike ulja. Pomešajte belo, kukuruzno brašno i prezle, dodajte so i biber po ukusu. Svaki komad patlidžana uvaljajte u tu mešavinu, pa u jaja i opet u mešavinu od brašna. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i prelijte preostalim uljem. Peći u u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Patlidžan poslužite sa sosom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)