Počastite se u kao kraljevi uz losos sa gril-roštilja uz fini sos od jogurta
Brzinski riblji grillpretvorite u pravu deliciju tako što ćete uz losos da poslužite fini umak od belo luka i jogurta, pa ubacite još i šaku povrća.
Losos s grila u sosu od jogurta
Sastojci:
5 šnicli lososa
2 čena belog luka
1 ljuta paprika
1 pakovanje grčkog jogurta
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica meda
ulje
so, biber
Priprema:
Rešetke na gril-roštilju dobro zagrejte i premažite uljem. Čili papričicu sitno iseckajte, pa isto ponovite s belim lukom, jogurtom, medom i maslinovim uljem. Dodajte malo vode i dobro promešajte. Sve možete staviti u blender da dobijete lep sos. Lagano začinite losos solju. Pecite na roštilju oko pet minuta sa svake strane. Poslužite toplo sa sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.
NAJBOLJI RECEPT ZA LOSOSA IZ RERNE Marinada od belog luka mu daje poseban šmek
Pečeni losos poslužite sa salatom ili barenim povrćem po želji.
Losos s prokeljom i rukolom: Ovako ga pripremaju profesionalni kuvari, toliko je sočan da se topi u ustima
Prokelj, rukola i losos se savršeno uklapaju
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)