Hrskavi losos iz rerne, gotov za samo 20 minuta, nećete umeti da kažete dosta
Sveži losos je najbolji izbor, ali poslužiće i smrznuti pirinač.
Losos u panko mrvicama
Sastojci:
6 kašika panko mrvica
1 kašika rendanog parmezana
½ kašičice soli
½ kašičice timijana
½ kašičice peršuna
½ kašičice belog luka u granulama
½ kašičice limunove kore
2 fileta lososa
1 kašika putera
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte panko mrvice i parmezan sa ostatkom začina. Stavite lososa, kožom nadole, na pripremljen pleh i premažite ga otopljenim puterom. Uvaljajte u mešavinu panko mrvica i po potrebi ih lagano pritisnite rukom da se bolje zalepe za losos. Stavite u rernu 20 minuta. Ako primetite da kora brzo počinje da se boji, prekrijte aluminijumskom folijom i nastavite sa pečenjem. Izvadite iz rerne i poslužite uz prilog po želji i par kriški limuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.
NAJBOLJI RECEPT ZA LOSOSA IZ RERNE Marinada od belog luka mu daje poseban šmek
Pečeni losos poslužite sa salatom ili barenim povrćem po želji.
ELEGANTNI ZALOGAJI SA LOSOSOM Fina zakuska, a recept je jednostavan i brzo se pravi
Veoma ukusno predjelo i lako za pripremu!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)