Hrskavi losos iz rerne, gotov za samo 20 minuta, nećete umeti da kažete dosta

Ivana Vujnović

15:30

Sezonski recepti 0

Sveži losos je najbolji izbor, ali poslužiće i smrznuti pirinač.

Hrskavi losos iz rerne, gotov za samo 20 minuta, nećete umeti da kažete dosta
Shutterstock

 

Losos u panko mrvicama

Sastojci:

6 kašika panko mrvica

1 kašika rendanog parmezana

½ kašičice soli

½ kašičice timijana

½ kašičice peršuna

½ kašičice belog luka u granulama

½ kašičice limunove kore

2 fileta lososa

1 kašika putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte panko mrvice i parmezan sa ostatkom začina. Stavite lososa, kožom nadole, na pripremljen pleh i premažite ga otopljenim puterom. Uvaljajte u mešavinu panko mrvica i po potrebi ih lagano pritisnite rukom da se bolje zalepe za losos. Stavite u rernu 20 minuta. Ako primetite da kora brzo počinje da se boji, prekrijte aluminijumskom folijom i nastavite sa pečenjem. Izvadite iz rerne i poslužite uz prilog po želji i par kriški limuna.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading