NAJBOLJI RECEPT ZA LOSOSA IZ RERNE Marinada od belog luka mu daje poseban šmek
Pečeni losos poslužite sa salatom ili barenim povrćem po želji.
Sastojci:
400 g fileta lososa
50 ml soka od limuna
100 g istopljenog putera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika svežeg seckanog peršuna
2 kašike belog vina
so, biber
Priprema:
Za marinadu pomešajte sve sastojke osim lososa i namažite filete ravnomerno. Ostavite da odstoje jedan sat. Stavite ih u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte ostatkom marinade, vratite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČAN RUČAK Riba u testu od piva, krckava spolja, a sočna unutra
Poslužite uz kuvani krompir ili salatu.
ČISTA EGZOTIKA NA TANJIRU Losos na ananasu po receptu kulinarske blogerke Željke Draškić
Novosađanka Željka je živela na Tajlandu sedam godina i tamo dobila inspiraciju za pravljenje raznih jela, namaza i slatkiša. Ovo je jedan od njenih brojnih zanimljivih recepata.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
Hrskavi losos iz rerne, gotov za samo 20 minuta, nećete umeti da kažete dosta
Sveži losos je najbolji izbor, ali poslužiće i smrznuti pirinač.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)