SEOSKA LISNATA POGAČA Pravo iz bakine kuhinje, spolja krckava, a unutra punjena sirom
Toliko je mekana da se jednostavno topi u ustima.

Sastojci:
1 kg brašna
500 ml mleka
3 jaja
250 g putera
300 g tvrdog sira
100 ml ulja
1 kocka kvasca
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Zamesite testo od brašna, soli, šećera, nadošlog kvasca, dva jaja i jednog belanca, ulja i toplog mleka. Treba da bude sredjne tvrdo. Ostavite ga da stoji 10 minuta. Podelite ga na 24 loptice. Svaku razvucite oklagijom u krug veličine tanjira, namazite omekšalim puterom, pospite izdrobljenim sirom. Ređajte jednu na drugu. Poslednji krug od testa nemojte mazati. Sve zajedno razvucite oklagijom na prečnikm 36 cm i stavite u podmazanu okruglu tepsiju. Isecite na kocke. Odozgo namažite umućenim žumancetom. Ostavite pola sata da nadođe pa pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta, a onda smanjite na 200 i ostavite da se pogača do kraja ispeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)