LISNATA POGAČA Bakina domaća pita sa sirom, spolja krckava, a unutra mekana, prste da poližeš!

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Zasucite rukave, vredi se potruditi za ovako savršenu pitu.

kulinarski specijalitet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 kg brašna

500 ml mleka

3 jaja

250 g putera

300 g tvrdog sira

100 ml ulja

1 kocka kvasca

1 kašika soli

1 kašika šećera

Priprema:

Zamesite testo od brašna, soli, šećera, nadošlog kvasca, dva jaja i jednog belanca, ulja i toplog mleka. Treba da bude sredjne tvrdo. Ostavite ga da stoji 10 minuta. Podelite ga na 24 loptice. Svaku razvucite oklagijom u krug veličine tanjira, namazite omekšalim puterom, pospite izdrobljenim sirom. Ređajte jednu na drugu. Poslednji krug od testa nemojte mazati. Sve zajedno razvucite oklagijom na prečnik 36 cm i stavite u podmazanu okruglu tepsiju. Isecite na kocke. Odozgo namažite umućenim žumancetom. Ostavite pola sata da nadođe pa pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta, a onda smanjite na 200 i ostavite da se pogača do kraja ispeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading