LISNATA POGAČA Bakina domaća pita sa sirom, spolja krckava, a unutra mekana, prste da poližeš!
Zasucite rukave, vredi se potruditi za ovako savršenu pitu.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml mleka
3 jaja
250 g putera
300 g tvrdog sira
100 ml ulja
1 kocka kvasca
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Zamesite testo od brašna, soli, šećera, nadošlog kvasca, dva jaja i jednog belanca, ulja i toplog mleka. Treba da bude sredjne tvrdo. Ostavite ga da stoji 10 minuta. Podelite ga na 24 loptice. Svaku razvucite oklagijom u krug veličine tanjira, namazite omekšalim puterom, pospite izdrobljenim sirom. Ređajte jednu na drugu. Poslednji krug od testa nemojte mazati. Sve zajedno razvucite oklagijom na prečnik 36 cm i stavite u podmazanu okruglu tepsiju. Isecite na kocke. Odozgo namažite umućenim žumancetom. Ostavite pola sata da nadođe pa pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta, a onda smanjite na 200 i ostavite da se pogača do kraja ispeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE OD SIRA Savršene grickalice za druženje s prijateljima
Odlične su i kao doručak, večera, a dobije se velika količina pa će ostati i za sutradan.
ĐEVRECI KAO IZ PEKARE Savršeno izgledaju, a još lepši ukus imaju!
Oduševite ukućane savršenim pecivom.
HERCEGOVAČKA LISNATA POGAČA PONOS NEVESINJA Recept na kome su odrasle generacije
Mirisna i topi se u ustima.
PUŽIĆI SA MAKOM BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)