TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA Otkrivamo kako da jaja ne puknu dok se kuvaju

Trpeza/ V.V.

10:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove savete mudrih domaćica i nećete se nervirati dok farbate uskršnja jaja.

Jaja
Shutterstock

Ne treba da pretrpate šerpu jajima da se ne bi sudarala tokom kuvanja – to dovodi do pucanja. Stavite manje jaja i obavezno dodajte jednu kašiku sirćeta u vodu. Mešajte vodu dok ne proključa, kuvajte 7 minuta, pa ostavite da jaja stoje u toj vodi pola sata. Iskusne domaćice tvrde da će jaja tako ostati cela.  U vodu možete dodati i pola kašičice soli, tako su naše bake štitite jaja od pucanja tokom kuvanja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading