TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA Otkrivamo kako da jaja ne puknu dok se kuvaju
Primenite ove savete mudrih domaćica i nećete se nervirati dok farbate uskršnja jaja.
Ne treba da pretrpate šerpu jajima da se ne bi sudarala tokom kuvanja – to dovodi do pucanja. Stavite manje jaja i obavezno dodajte jednu kašiku sirćeta u vodu. Mešajte vodu dok ne proključa, kuvajte 7 minuta, pa ostavite da jaja stoje u toj vodi pola sata. Iskusne domaćice tvrde da će jaja tako ostati cela. U vodu možete dodati i pola kašičice soli, tako su naše bake štitite jaja od pucanja tokom kuvanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)