POSNO JELO Čorba od raznog povrća je savršen ručak za dva dana

Trpeza/ V.V.

20:00

Sezonski recepti 0

Ovo je prava vitaminska bomba.

POSNO JELO Čorba od raznog povrća je savršen ručak za dva dana
Shutterstock

Sastojci:

500 g krompira

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

beli deo od 1 praziluka

2 sveže paprike

250 ml paradajz soka

1 srednja tikvica

1 koren peršuna

1 kašika brašna

1 kašika mlevene paprike

Malo lišća peršuna

Priprema:

Što sitnije iseckati crni luk, praziluk, papriku i peršun. Izrendati krompir, šargarepu, beli luk, tikvicu. Na ulju ispržiti crni luk i papriku, pa dodati praziluk i još malo propržiti. Dodati brašno i mlevenu papriku i kratko propržiti. Skloniti sa vatre, dodati izrendano povrće, koren peršuna, promešati i doliti vrele vode koliko je potrebno za čorbu. Mešati dok ne provri. Staviti so, biber, a pred kraj kuvanja paradajz sok. Pre serviranja staviti iseckan peršunov list.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading