POSNO JELO Čorba od raznog povrća je savršen ručak za dva dana
Ovo je prava vitaminska bomba.
Sastojci:
500 g krompira
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
beli deo od 1 praziluka
2 sveže paprike
250 ml paradajz soka
1 srednja tikvica
1 koren peršuna
1 kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
Malo lišća peršuna
Priprema:
Što sitnije iseckati crni luk, praziluk, papriku i peršun. Izrendati krompir, šargarepu, beli luk, tikvicu. Na ulju ispržiti crni luk i papriku, pa dodati praziluk i još malo propržiti. Dodati brašno i mlevenu papriku i kratko propržiti. Skloniti sa vatre, dodati izrendano povrće, koren peršuna, promešati i doliti vrele vode koliko je potrebno za čorbu. Mešati dok ne provri. Staviti so, biber, a pred kraj kuvanja paradajz sok. Pre serviranja staviti iseckan peršunov list.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD SPANAĆA Predivne loptice koje će deca obožavati
Napravite ove ćufte i deca će zavoleti spanać.
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.
POSNO JELO Gusta čorba od koprive, zdrava i veoma ukusna
Jeftino jelo koje je jača ceo organizam.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)