TESTENINA IZ RERNE Ovo je večera koju niko još nije odbio!
Probajte još jedan način pripreme omiljene testenine.
Sastojci:
500 g testenine
150 g pančete
150 g parmezana
so, biber
Preliv:
100 g rendanog kačkavalja
100 ml pavlake za kuvanje
150 ml mleka
2 kašike putera
2 glavice crnog luka
2 kašike brašna
Priprema:
Otopiti puter, dodati iseckan luk i dinstati dok postane staklast. Dodati brašno i mešajući pržiti nekoliko minuta. Sipati mleko i pavlaku i promešati. Pustiti da provri, pa dodati biber i so. Pustiti da vri 10-15 minuta na tihoj vatri. Skloniti, dodati kačkavalj i mešati dok se ne rastopi. Pomešati skuvanu testeninu i pančetu isečenu na kockice, dodati pripremljeni preliv, posoliti, pobiberiti i sipati u podmazanu tepsiju. Posuti parmezanom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se ne rastopi i zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)