TESTENINA IZ RERNE Ovo je večera koju niko još nije odbio!

Trpeza/ V.V.

21:00

Sezonski recepti 0

Probajte još jedan način pripreme omiljene testenine.

TESTENINA IZ RERNE Ovo je večera koju niko još nije odbio!
Schutterstock

Sastojci:

500 g testenine

150 g pančete

150 g parmezana

so, biber

Preliv:

100 g rendanog kačkavalja

100 ml pavlake za kuvanje

150 ml mleka

2 kašike putera

2 glavice crnog luka

2 kašike brašna

Priprema:

Otopiti puter, dodati iseckan luk i dinstati dok postane staklast. Dodati brašno i mešajući pržiti nekoliko minuta. Sipati mleko i pavlaku i promešati. Pustiti da provri, pa dodati biber i so. Pustiti da vri 10-15 minuta na tihoj vatri. Skloniti, dodati kačkavalj i mešati dok se ne rastopi. Pomešati skuvanu testeninu i pančetu isečenu na kockice, dodati pripremljeni preliv, posoliti, pobiberiti i sipati u podmazanu tepsiju. Posuti parmezanom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se ne rastopi i zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading