Brza pica iz tiganja skratiće vam vreme u kuhinji na 15 minuta
S ovim receptom za picu iz tiganja napravićete svoje omiljeno jelo u tren oka – i to bez kvasca!
Pica iz tiganja
Sastojci:
1 konzerva paradajz-pelata
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike jogurta
1 šaka rendanog sira (gauda)
4 kašike brašna
malo maslinovog ulja
po želji kriške salame, šampinjoni, feferoni
začinsko bilje
so, biber
Priprema:
Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i jogurt. Tiganj prečnika 26 cm dobro podmažite. Rasporedite testo za picu na hladan tiganj. Za to namažite ruke sa malo maslinovog ulja kako se testo ne bi lepilo. Pritisnite testo u tiganj. Ako je lepljivo, dodajte još malo maslinovog ulja. Pecite s jedne strane 5-10 muinuta te ikrenite. Pasirani paradajz začinite solju, biberom i začinskim biljem i rasporedite ga po testu. Prelijte picu po želji. Na testo možete staviti salamu, šunku, pečurke, feferone, paprike iseckane na kockice, kukuruz i šta god poželite. Na kraju pospite sir. Poklopite tiganj. Pržite picu na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Ne skidajte poklopac! Ako pica nije potpuno ispržena posle 15 minuta, ostavite je još malo na šporetu. Zatim prenesite picu na tanjir i uživajte dok je još vruća.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Perfektno jelo gotovo za 15 minuta ZDRAVA PICA IZ TIGANJA S KORICOM OD TIKVICE (video)
Pica koja ne iziskuje pečenje u rerni sa zdravom koricom od tikvica. Hrskava, mirisna a gotova za 15 minuta.
UKUSNA VEČERA IZ TIGANJA Ovako spremljenu picu još niste probali
Mekana sredina, a korica hrskava.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)