Brza pica iz tiganja skratiće vam vreme u kuhinji na 15 minuta
S ovim receptom za picu iz tiganja napravićete svoje omiljeno jelo u tren oka – i to bez kvasca!
Pica iz tiganja
Sastojci:
1 konzerva paradajz-pelata
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike jogurta
1 šaka rendanog sira (gauda)
4 kašike brašna
malo maslinovog ulja
po želji kriške salame, šampinjoni, feferoni
začinsko bilje
so, biber
Priprema:
Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i jogurt. Tiganj prečnika 26 cm dobro podmažite. Rasporedite testo za picu na hladan tiganj. Za to namažite ruke sa malo maslinovog ulja kako se testo ne bi lepilo. Pritisnite testo u tiganj. Ako je lepljivo, dodajte još malo maslinovog ulja. Pecite s jedne strane 5-10 muinuta te ikrenite. Pasirani paradajz začinite solju, biberom i začinskim biljem i rasporedite ga po testu. Prelijte picu po želji. Na testo možete staviti salamu, šunku, pečurke, feferone, paprike iseckane na kockice, kukuruz i šta god poželite. Na kraju pospite sir. Poklopite tiganj. Pržite picu na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Ne skidajte poklopac! Ako pica nije potpuno ispržena posle 15 minuta, ostavite je još malo na šporetu. Zatim prenesite picu na tanjir i uživajte dok je još vruća.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)