Brza pica iz tiganja skratiće vam vreme u kuhinji na 15 minuta

alo.rs

08:30

Sezonski recepti 0

S ovim receptom za picu iz tiganja napravićete svoje omiljeno jelo u tren oka – i to bez kvasca!

Brza pica iz tiganja skratiće vam vreme u kuhinji na 15 minuta
Shutterstock

 

Pica iz tiganja 

Sastojci:

1 konzerva paradajz-pelata

1 kašičica praška za pecivo

3 kašike jogurta

1 šaka rendanog sira (gauda)

4 kašike brašna

malo maslinovog ulja

po želji kriške salame, šampinjoni, feferoni  

začinsko bilje

so, biber

Priprema:

Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i jogurt. Tiganj prečnika 26 cm dobro podmažite. Rasporedite testo za picu na hladan tiganj. Za to namažite ruke sa malo maslinovog ulja kako se testo ne bi lepilo. Pritisnite testo u tiganj. Ako je lepljivo, dodajte još malo maslinovog ulja. Pecite s jedne strane 5-10 muinuta te ikrenite. Pasirani paradajz začinite solju, biberom i začinskim biljem i rasporedite ga po testu. Prelijte picu po želji. Na testo možete staviti salamu, šunku, pečurke, feferone, paprike iseckane na kockice, kukuruz i šta god poželite. Na kraju pospite sir. Poklopite tiganj. Pržite picu na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Ne skidajte poklopac! Ako pica nije potpuno ispržena posle 15 minuta, ostavite je još malo na šporetu. Zatim prenesite picu na tanjir i uživajte dok je još vruća.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading