Brza pica iz tiganja skratiće vam vreme u kuhinji na 15 minuta
S ovim receptom za picu iz tiganja napravićete svoje omiljeno jelo u tren oka – i to bez kvasca!

Možda vas zanima:

Perfektno jelo gotovo za 15 minuta ZDRAVA PICA IZ TIGANJA S KORICOM OD TIKVICE (video)
Pica koja ne iziskuje pečenje u rerni sa zdravom koricom od tikvica. Hrskava, mirisna a gotova za 15 minuta.

UKUSNA VEČERA IZ TIGANJA Ovako spremljenu picu još niste probali
Mekana sredina, a korica hrskava.
Pica iz tiganja
Sastojci:
1 konzerva paradajz-pelata
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike jogurta
1 šaka rendanog sira (gauda)
4 kašike brašna
malo maslinovog ulja
po želji kriške salame, šampinjoni, feferoni
začinsko bilje
so, biber
Priprema:
Za testo pomešati brašno, prašak za pecivo i jogurt. Tiganj prečnika 26 cm dobro podmažite. Rasporedite testo za picu na hladan tiganj. Za to namažite ruke sa malo maslinovog ulja kako se testo ne bi lepilo. Pritisnite testo u tiganj. Ako je lepljivo, dodajte još malo maslinovog ulja. Pecite s jedne strane 5-10 muinuta te ikrenite. Pasirani paradajz začinite solju, biberom i začinskim biljem i rasporedite ga po testu. Prelijte picu po želji. Na testo možete staviti salamu, šunku, pečurke, feferone, paprike iseckane na kockice, kukuruz i šta god poželite. Na kraju pospite sir. Poklopite tiganj. Pržite picu na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Ne skidajte poklopac! Ako pica nije potpuno ispržena posle 15 minuta, ostavite je još malo na šporetu. Zatim prenesite picu na tanjir i uživajte dok je još vruća.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)