PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.

pica iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je za dve pice:

Za testo:

  • 170 g brašna
  • 170 g jogurta
  • pola kašike soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika ulja

Za nadev:

  • paradajz sos
  • kačkavalj
  • šunka
  • origano

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, jogurt, so, ulje i prašak za pecivo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Razvucite testo na veličinu tiganja. Zatim ga podmažite uljem i stavite testo u njega. Pecite picu oko 3 minuta, sa obe strane. Premažite paradajz sosom, pa dodajte ostale sastojke i začine. Bon appetit! 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading