UKUSNA VEČERA IZ TIGANJA Ovako spremljenu picu još niste probali
Mekana sredina, a korica hrskava.
Pica iz tiganja
Sastojci:
testo za picu
50 ml maslinovog ulja
1 šolja sosa od paradajza
200 g mocarele (ili pica-sira)
100 g pršute (šunke, čajne kobasice, slanine)
1 šoljica maslinki
1 šaka listova svežeg bosiljka
Priprema:
Testo za picu razvaljajte ukrug na pobrašnjenoj površini. U limenom tiganju ugrejte kašiku ulja pa stavite testo i pržite tri-četiri minuta dok donja strana testa ne bude hrskava. Okrenite i pržite još dva-tri minuta. Testo premažite paradajz-sosom pa pospite komadićima sira. Stavite u dobro zagrijanu rernu i pecite 5 minuta. Kad se sir istopi, na picu stavite pršut, masline i listiće bosiljka i poslužite dok je još vruće.
SAVET Na picu uvek ide sve što nađete u kući, od seckanih paprika do mariniranih pečuraka
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.
PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
PRAVA PROLEĆNA Pita od raznog zeleniša je ukusna, sočna i jednostavna
Pripremite je još koliko danas.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)