UKUSNA VEČERA IZ TIGANJA Ovako spremljenu picu još niste probali
Mekana sredina, a korica hrskava.
Pica iz tiganja
Sastojci:
testo za picu
50 ml maslinovog ulja
1 šolja sosa od paradajza
200 g mocarele (ili pica-sira)
100 g pršute (šunke, čajne kobasice, slanine)
1 šoljica maslinki
1 šaka listova svežeg bosiljka
Priprema:
Testo za picu razvaljajte ukrug na pobrašnjenoj površini. U limenom tiganju ugrejte kašiku ulja pa stavite testo i pržite tri-četiri minuta dok donja strana testa ne bude hrskava. Okrenite i pržite još dva-tri minuta. Testo premažite paradajz-sosom pa pospite komadićima sira. Stavite u dobro zagrijanu rernu i pecite 5 minuta. Kad se sir istopi, na picu stavite pršut, masline i listiće bosiljka i poslužite dok je još vruće.
SAVET Na picu uvek ide sve što nađete u kući, od seckanih paprika do mariniranih pečuraka
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.
PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
PRAVA PROLEĆNA Pita od raznog zeleniša je ukusna, sočna i jednostavna
Pripremite je još koliko danas.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)