UKUSNA VEČERA IZ TIGANJA Ovako spremljenu picu još niste probali
Mekana sredina, a korica hrskava.
Pica iz tiganja
Sastojci:
testo za picu
50 ml maslinovog ulja
1 šolja sosa od paradajza
200 g mocarele (ili pica-sira)
100 g pršute (šunke, čajne kobasice, slanine)
1 šoljica maslinki
1 šaka listova svežeg bosiljka
Priprema:
Testo za picu razvaljajte ukrug na pobrašnjenoj površini. U limenom tiganju ugrejte kašiku ulja pa stavite testo i pržite tri-četiri minuta dok donja strana testa ne bude hrskava. Okrenite i pržite još dva-tri minuta. Testo premažite paradajz-sosom pa pospite komadićima sira. Stavite u dobro zagrijanu rernu i pecite 5 minuta. Kad se sir istopi, na picu stavite pršut, masline i listiće bosiljka i poslužite dok je još vruće.
SAVET Na picu uvek ide sve što nađete u kući, od seckanih paprika do mariniranih pečuraka
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
ZNATE LI ŠTA JE MUSAKHAN? Ovakvu vrstu pice sigurno niste probali, a dopašće vam se!
Ovaj specijalitet iz Jordana će vas oduševiti.
PRAKTIČNA VEČERA Urolana pica pita može da prođe i kao doručak
Prosta je priprema.
PRAVA PROLEĆNA Pita od raznog zeleniša je ukusna, sočna i jednostavna
Pripremite je još koliko danas.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)